Golejada que permet passar a dependre de si mateix

A dues jornades per al final, l’FC Andorra ha aconseguit dependre de si mateix. Ara bé, ho haurà de guanyar tot si vol ser equip de 1a Catalana. En una jornada rodona, va golejar al Balàfia (0-5), mentre que l’EFAC Almacelles va empatar amb el Borges Blanques.

El partit, que va significar la sisena victòria consecutiva, va anar al descans amb només un gol per part andorrana. I això que va gaudir de nombroses ocasions aprofitant la defensa avançada que presentaven els lleidatans, però va haver d’esperar al minut 40 per a materialitzar el primer. Va ser obra de Cristian, que va aprofitar una passada a l’espai per quedar-se sol davant el porter i marcar. Just abans d’arribar al descans Dani Mejías va tenir una ocasió franca per ampliar diferències. Va trencar el fora de joc i va afrontar en solitari la sortida del porter, però el va voler superar per alt i la vaselina va marxar massa amunt.

En la segona part, Richard Imbernón va decidir fer sortir Fabio per guanyar velocitat. I la seva presència es va notar. Una jugada seva per banda va significar el gol de Riera al minut 62. A un quart d’hora per al final, la jugada va ser del davanter portuguès, que va fer una passada a l’espai per a Cristian, que no va fallar i va fer pujar el tercer al marcador. En el temps de descompte va arribar el quart. Xavi Andorrà va conduir la pilota fins a la línia de fons, la va passar cap enrere i Fabio transformava el quart. Només treure els locals de mig camp Fabio robava l’esfèric i tornava el favor a Xavi Andorrà, assistint-lo perquè encarés al porter i marqués el cinquè gol de la tarda.

Amb aquest triomf els tricolors sumen 75 punts, per 78 de l’Almacelles, que va empatar a zero al seu camp amb el Borges Blanques. “Fa molts dies que diem que ho havíem de guanyar tot per tenir opcions. Sabíem que un dia l’Almacelles punxaria i ho havíem d’aprofitar”, va ressaltar Imbernón, que considera que la nova situació “per nosaltres no canvia res. Hem de seguir guanyant-ho tot si volem ser a 1a Catalana”. A dues jornades per al final de la temporada, els tricolors tenen dos desplaçaments molt complicats. Visitaran la setmana vinent el camp del Linyola, el tercer classificat. L’últim matx serà davant el líder.