Gómez durant la cursa d'ahir

Gómez, lluny de la marca a Berlín

El migfondista del CAVA Carles Gómez, únic representant andorrà a l’Europeu que s’està disputant aquests dies a Berlín, no va tenir una actuació gaire  reeixida a la capital alemanya,  on va quedar lluny de l’objectiu que s’havia fixat. Gómez pretenia rebaixar els 3 minuts 48 segons i 52 centèsimes que l’acredita com a millor marca de la temporada i personal en els 1.500 metres. Però, a l’hora de la veritat, va quedar molt lluny d’aquesta fita.

L’atleta, que va córrer en la primera de les tres sèries classificatòries, va aturar el crono en els 4 minuts i 2 centèsimes, i va quedar últim dels dotze atletes que van prendre part en la cursa amb el pitjor temps, no només de la seva sinó de les tres sèries classificatòries.

De fet, la sèrie de Gómez va ser la més lenta de les classificatòries i els tres primers classificats –el nord-irlandès Chris O’Hare, l’alemany Homiyu Tesfaye i el noruec Henrik Ingebrigtsen–, que passen a la final de divendres, van marcar un crono de 3 minuts 49 segons, temps que, si Gomez hagués repetit la seva millor marca o si s’hi hagués acostat una mica, hauria superat. I és que el mal crono del migfondista és tan remarcable que no li donaria el pas als Jocs dels Petits Estats de Montenegro 2019, on la mínima exigida pel COA en la prova dels 1.500 metres és de 3 minuts i 58 segons.

Per la seva part, el representant espanyol, Adrián Ben, que corria en la segona sèrie, només va poder ser vuitè, amb un temps de 3 min 42,81 s, lluny dels tres llocs que donaven l’accés directe a la cursa per a les medalles de demà. Els tres classificats per posició de la sèrie, en què també va córrer el francès Alexis Miellet, van ser el polonès Lewandowski, el britànic Grice i el gran favorit, el noruec Filip Ingebrigtsen, que va poder salvar la classificació tot i haver-se embolicat en una caiguda.

De la tercera sèrie van accedir a la final el britànic Jake Wightman, el noruec Jakob Ingebrigtsen i l’italià Joao Bussotti. També correran la cursa de la mà el lituà Simas Bertasius, el belga Ismael Debjani i l’alemany Timo Benitz, que es van classificar per temps.