Guitart guanya en la Pujada i Carchat s’adjudica el Trofeu Vall d’Ordino

J. J. B.

Joan Carchat es va adjudicar la tercera edició del Trofeu Vall d’Ordino ja que va ser el més regular en les dues proves que formaven la competició. A més, va ser el guanyador del Ral·li d’Andorra.

El pilot del programa ACA Júnior va tenir-ne prou ahir d’acabar en la 8a plaça en la Pujada Valls d’Andorra-Ordino per guanyar el trofeu. Carchat, que va ser el primer en turismes amb el seu Lancia Delta Integrale, va finalitzar a 23,218 segons del guanyador, el català Santi Guitart, que va completar la prova amb 2.50,976 minuts. Guitart va aprofitar l’abandonament del líder matinal de la prova, Santi Albi, que en la segona passada del primer tram va tenir un accident, així que es va haver de neutralitzar l’especial. Marc Gutiérrez, que tornava a córrer sobre asfalt, va dominar els entrenaments però en cursa es va haver de conformar amb el segon lloc, a 1.104. Ramon Plaus va acabar tercer a 7.734. Claude Darne es va imposar en vehicles clàssics.
El Ral·li d’Andorra, que es va desenvolupar dissabte, va estar marcat per la pluja. Carchat, amb Claudi Ribeiro de copilot, va ser el guanyador en la categoria de velocitat amb un temps de 52.05,7 minuts, seguit d’Albert Roger a 1.59,2 i de Manel Guiral a 2.42,24. El vencedor en regularitat Super-Sport va ser Josep Cabaní, al volant d’un Volkswagen Golf GTI, que va sumar un total de 1.510 punts. Sergi Giralt es va situar en la 2a posició amb 1.535 i Jordi Solsona, en la 3a amb 1.585.
En la classificació del Trofeu Vall d’Ordino, Carchat es va imposar amb un total de 18 punts. A continuació van acabar Roger amb 12 i Guiral amb 11. Albi va sumar 10 punts per ser 4t i Víctor Pérez, 8.