Haciane suma dos metalls i Ramírez, una plata

J. J. B.

Jornada exitosa a la piscina Schwimmbad Mühleholz. En el primer dia que els nedadors es llançaven a l’aigua, la delegació andorrana va recollir tres medalles, dues d’elles de plata i una d’or, amb Hocine Haciane i Mònica Ramírez com a protagonistes.

La natació és un valor segur als Jocs dels Petits Estats. Sempre aporten un bon nombre de podis. I el que majoritàriament s’encarrega de sumar-ne pel país és Haciane, que com per cinquena edició consecutiva s’adjudica algun metall. Anteriorment a Malta, Andorra, Mònaco i Xipre també ho havia aconseguit.
En els 200 papallona va guanyar la medalla d’or. I de quina manera ho va fer perquè va guanyar amb molta contundència, tan en les classificatòries com a la final. Tal és la diferència que va aconseguir que en la final li va treure cinc segons al segon classificat. En els 200 estils era quart després de completar l’equador de la prva, i quan va arribar la braça va remuntar. Només el va superar el luxemburguès Raphael Stacchiotti, actual campió d’Europa júnior.
Mònica Ramírez es va penjar la plata, la seva primera medalla als Jocs. Va ser en els 200 esquenes. Després d’unes males classificatòries, va sortir des del carril dos, on no podia veure a la resta de nedadores.
Gerard Baldrich va ser últim a la final de 100 lliures, quedant-se a només 38 centèsimes s’assolir la marca per anar als mundials. La resta denedadors no van aconseguir entrar a la final.