Ilde Lima celebra l’empat a 2 que serveix a l’Inter per guanyar la tercera lliga.

Ilde escriu el final d’un guió trepidant

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
Títol decidit al darrer moment. Un gol de cap d’Ilde Lima, l’incombustible central de l’Inter Club Escaldes, va tancar un guió trepidant i va donar la tercera competició domèstica consecutiva al club escaldenc. Els d’Otger Canals, que perdien 0 a 2 fins al minut 93, necessitaven guanyar o empatar per conquerir la lliga o, en cas de derrota, els tocava estar atents al partit entre la UE Santa Coloma i l’Atlètic Club d’Escaldes. Els colomencs necessitaven guanyar i esperar la derrota de l’Inter, però això no va passar. El partit del vigent campió va acabar amb empat a 2 i els de Juan Velasco van empatar a 1. A més a més, el gol d’Ilde Lima classifica la UE Santa Coloma per disputar la UEFA Conference League i els colomencs tornaran a jugar competició europea. L’últim cop va ser a la temporada 2018-2019. Qui es queda fora de les places europees és la UE Sant Julià. L’altra plaça se la disputaran diumenge vinent el Restaurant Manacor UE Extremenya contra l’Atlètic Escaldes en la final de la Copa Constitució Protecvall.
L’última jornada de play-off pel títol va començar bé per a la UE Santa Coloma. Als 18 segons es van avançar en el marcador, en el partit disputat al CE La Massana, amb un gol de Juanan Entrena. L’extrem, excategories inferiors del Barça, va batre el porter Víctor López en aprofitar una greu badada defensiva. Mentrestant, el partit entre l’Inter i la UE Sant Julià, al CE FAF de Santa Coloma, va donar inici amb una primera ocasió de Genís Soldevila que va refusar el porter vitorià Diego Carrio. La resposta va arribar amb un xut de Bacari des de la frontal que va aturar José Antonio.
A la Massana, i al minut 19, Pedro Santos de falta directa va empatar el partit a 1 i després Imad El Kabbou, de la UE Santa Coloma, va enviar una pilota al pal.
Per la seva banda, l’Inter va estar a punt d’obrir el marcador amb un remat de Genís Soldevila al segon pal i a boca de canó que va anar a fora. Tot seguit, Ahmed també la va tenir, però Diego Carrio va salvar l’u contra u amb el peu. Dos minuts després, l’àrbitre va anul·lar el primer dels tres gols que va marcar en suposat fora de joc Genís Soldevila. Abans d’arribar al descans, l’argentí Julián Fernández va avançar la UE Sant Julià a la sortida d’un córner i després d’una sèrie de refusos. Va començar el torn de somiar per a la UE Santa Coloma i de patir per a l’Inter Club Escaldes.
A la represa, nou gol anul·lat a Soldevila i al minut 60, el 2 a 0 dels de Paco Montesinos amb un gol de l’andalús Luisma Casas, que va superar José Antonio amb un xut creuat. Com el guió ja estava boig des de l’inici tocava un capítol més amb un penal fallat per Ahmed que va refusar Diego Carrio. Al minut 75 nou gol anul·lat a Soldevila i al minut 91, l’argentí Paschetta va rebre la segona groga i els lauredians van afrontar els 6 minuts d’afegitó amb un jugador menys. I amb la inferioritat numèrica, els d’Otger Canals van escurçar diferències amb un gol de Joel Paredes al minut 93 i un minut després va marcar el gol de l’empat i també del tercer títol seguit, Ilde Lima, amb un cop de cap llançant-se en planxa als seus 42 anys.
En el partit de La Massana, la UE Santa Coloma i l’Atlètic Escaldes van empatar a 1 i els de Juan Velasco disputaran la UEFA Conference League. La UE Sant Julià es queda fora d’Europa i l’Atlètic Escaldes s’ho jugarà tot a una carta en la final de la Copa Constitució. Per tant, la prèvia de la Champions League la jugarà per tercer any seguit l’Inter Club Escaldes. Aquesta vegada els escaldencs van escriure un guió trepidant i se la van jugar amb un final no apte per a cardíacs.