Inka Bellés ha de canviar els esquís dues vegades i acaba en l’11a plaça

Arribava el torn dels joves. Després de la cursa per equips sènior que obria els Campionats del Món de Claut, els cadets i júniors afrontaven la individual, en què els problemes amb el material van minar l’actuació dels representants andorrans.

La més destacada va ser Inka Bellés, que va completar el recorregut en l’11a posició en categoria júnior. Abans de la primera ascensió va trencar una fixació, cosa que va provocar que ha­gués de canviar l’esquí. Més endavant es va trobar amb la mateixa incidència, però va tornar a fer el canvi, tot i que li va fer perdre un temps que no li va permetre estar entre les deu primeres. Va completar la cursa amb un registre d’1.53.40 hores. Laia Coma va ser 16a amb 2.02.12. En la segona part del traçat va patir el desgast, amb rampes a les cames. La guanyadora va ser la francesa Axelle Mollaret amb 1.29.47. La van acompanyar al podi la suïssa Jennifer Fiechter (1.30.02) i la italiana Silvia Piccagnoni (1.36.33).

En masculí Marc Riera es va veure obligat a abandonar en trencar el material quan lluitava per colar-se entre els deu primers i quan estava per davant de corredors que en anteriors ocasions l’havien superat. El campió va ser l’alemany Anton Palzer amb 1.11.24, seguit pel suís Alan Tissières (1.12.55) i el francès Idris Hirsch (1.15.31).

En cadet Jaume Planella s’estrenava en una gran cita d’aquestes carecterístiques. Va completar la cursa 12è amb un temps d’1.35.49. El podi va estar copat per italians. Es va imposar Federico Nicolini (1.19.14) i a continuació van finalitzar els seus compatriotes Luca Faifer (1.19.41) i Gianluca Vanzetta (1.24.26). De l’actuació dels corredors nacionals se n’extreu una valoració “positiva, llàstima dels problemes que han tingut”, indica Carlo Ferrari, director esportiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme.

L’única categoria sense participació andorrana va ser la cadet femenina. Aquí la vencedora va ser la francesa Louise Borgnet (1.37.25), amb l’espanyola Laura Balet (1.53.40) com a segona i l’austríaca Ina Forchthammer, tercera (1.54.08).

Cursa vertical

Els Mundials tenen demà una jornada completa amb la cursa vertical, que es disputarà en totes les categories. En sènior participaran Joan Vilana, Ludovic Albós, David Albós i Ferran Vila. Vilana és l’únic dels components del combinat nacional que prendrà part en la totalitat de proves per entrar en la classificació de la combinada. En júnior participaran Riera, Bellés i Comas, i en cadet, Planella.