Irineu Esteve.

Irineu Esteve aconsegueix el tercer Top-30 de la temporada al Tour de Ski

Redacció/Foto: Jonathan Gil

Irineu Esteve va completar ahir la segona prova del prestigiós Tour de Ski disputada a Toblach (Itàlia), els 15 quilòmetres estil lliure, en la 30a posició amb un temps de 31.51,9, a 1.17,8 del guanyador, el rus Sergey Ustiugov. Amb aquest resultat el fondista de la FAE ha aconseguit ja tres Top-30 aquesta temporada quan l’objectiu inicial era fer-ne com a mínim un.
Esteve, que en l’estrena en la cursa d’esprint estil lliure de dissabte va quedar en 99a posició, va estar rendint a un alt nivell durant tota la cursa i només perdia temps en una baixada en què el seu poc pes  jugava en contra. En aquest punt, segons va informar la FAE en un comunicat, Esteve perdia entre sis i set segons mentre que en la resta dels descensos mantenia el temps respecte els rivals. De fet, com va comentar el seu tècnic, Joan Erola, al final de la cursa,  “si no és per aquesta baixada, avui se situa entre els 20 primers, segur”.
Avui descans i viatge cap a a Val Müstair (Suïssa) on demà tindrà lloc una nova cursa d’esprint. El Tour de Ski continuarà el 2 i 3 de gener amb dues proves a Alemanya i es tancarà el 5 i 6 novament a Itàlia, en aquest cas a Val di Fiemme.