Jiménez i Teixidó acaben al 3r lloc a la torre de Collserola

J.J.B

Els representants del Principat van ocupar les primeres places de la final de les Gore-Tex Series, que va tenir el punt final amb l’ascensió de la torre de Collserola de Barcelona.

Cap va aconseguir la victòria, en una jornada en què els guanyadors van marcar un nou rècord de la prova, tant en categoria masculina com en la femenina.
La cursa de la capital catalana consistia a pujar els 712 esglaons de la instal·lació, amb 115 metres de desnivell. El triomf va ser disputat quant a temps, amb un frec a frec entre els campions dels dos darrers anys. La victòria finalment va ser per a Just Sociats, que va coronar la torre amb un crono de 3.03,00 minuts, que suposa un nou rècord ja que ha rebaixat en 25 centèsimes el registre que va marcar l’any passat Agustí Roc. El resident català va ser segon amb 3.05,422 i l’atleta de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) Xavi Teixidó va ser tercer (3.09,960).
Roc, corredor de Vall­nord, assenyala que ha fet “un bon temps” per no haver pogut preparar específicament la pujada. “M’he esforçat al màxim i un segon lloc està bé, encara que sempre esperes guanyar.”

Per la seva part, Sociats, que s’ha proclamat vencedor de les Gore-Tex Series, va assenyalar: “Aquest any m’he centrat a millorar la marca que tenia del 2007 i no m’he deixat portar pels nervis, com em va passar en l’edició de l’any passat. He dosificat de manera intel·ligent i he arribat al capdamunt de la torre amb molta força, cosa que m’ha valgut el rècord.”
En noies, Stéphanie Jiménez va completar la cursa en la 3a plaça amb un crono de 3.58,456 minuts, el seu millor temps a Barcelona. “Estic satisfeta del resultat, perquè no m’he pogut preparar com altres anys per a la prova i la tècnica als girs és bàsica per guanyar temps”, va indicar la corredora de la FAM. La vencedora va ser Tina Gómez, que també s’ha adjudicat el títol de les Gore-Tex Series, en establir una nova marca en l’ascensió amb 3.48,150. El segon lloc el va ocupar Sílvia Leal (3.57,685).

La prova també era puntuable per al Circuit mundial vertical, que la italiana Daniella Vasalli s’ha adjudicat. Va ser la més ràpida del dia amb 3.48,040. Cal destacar el nivell mostrat en categoria femenina, ja que les quatre primeres corredores van rebaixar la millor marca establerta.