Jordi Codony s’adjudica a l’esprint el primer Trofeu Vila d’Andorra la Vella

El panorama ciclista del país compta amb una nova cursa. El Trofeu Vila d’Andorra la Vella-Memorial Jordi Pérez va disputar ahir la primera edició, amb ganes de consolidar-se i formant part del calendari de la Challenge catalana de veterans i comptant amb una vuitantena de participants.

La cursa tenia un recorregut de 60 quilòmetres en un circuit de 6 quilòmetres que s’havia de completar deu vegades, amb sortida i arribada a l’estadi Comunal. Després que el pilot es mantingués en la seva majoria unit, en la cinquena volta hi va haver una escapada que va ser definitiva. Tot es va decidir a l’esprint entre nou unitats.

Jordi Codony, de l’Olot Club Ciclista, va agafar uns metres de distància respecte als seus rivals i va ser el més ràpid, amb un temps d’1.36.09 hores. La resta de corredors van arribar un segon més tard. La segona plaça va ser per a Mirco Merotto (Galvesport-Pinarello) i la tercera, per a Xavi Pérez (Maxim Jorma Bike-Sprint Club Andorra), que va ser el primer andorrà a travessar la línia d’arribada. Tots tres també són els primers classificats en veterans 40.

El gran grup va arribar cinquanta segons després que els que havien participat en l’esprint per la victòria. El premi a la meta volant també va ser per a Codony. Pérez va acabar la cursa “satisfet, tot i que intentava guanyar i no ha pogut ser. Diverses vegades he lluitat per escapar-me, però estava molt controlat i no m’han deixat”.

En veterans 50 la victòria va ser per a Federico Olmedillas, del Galvesport-Pinarello, amb un crono d’1.36.59. El mateix registre van marcar el segon, Salvador Gálvez, i el tercer, Emilio Torrubia. En 60 el triomf va ser per a Antonio Terrones (Genesis Cycling Team) amb 1.36.59. El van seguir Cristóbal Maya (1.43.28) i Joan Manuel Borràs (1.47.43).

En fèmines elit es va imposar Elena Carbonell (Esteve Girona Costa Brava) amb 1.49.10. Quant a la classificació per equips, el vencedor va ser el Galvesport-Pinarello amb un total de 4.48.35. Segon va ser l’Olot Club Ciclista (4.49.18) i tercer, l’RCB Motor Begues (4.50.08). La prova també era Campionat d’Andorra, en què Xavi Pérez va ser el primer. A continuació es van classificar David Fernández i Francesc Castillo.

Oberts a més categories

El president de l’Sprint Club Andorra, Emili Pérez, va indicar que la vuitantena de participants que s’hi van reunir “ha estat una resposta molt bona” en aquesta primera edició. Destaca que “el recorregut ha sorprès, perquè és molt dur i s’ha de completar molt de pressa i amb desenvolupament”.

Aquesta és una prova que agafa el testimoni del Memorial Jordi Pérez, que “es feia com a marxa ciclista i es va perdre”. Amb aquest nou projecte vol consolidar-se, amb ganes de seguir creixent. En aquesta ocasió només hi han pres part veterans, però en el futur més proper “estem oberts a altres categories”.