Diari digital d'Andorra Bondia

Julbe té un peu i mig fora i el club busca un tècnic d’un perfil diferent


Escrit per: 
Redacció


De la reunió mantinguda entre el BC River Andorra i Alfred Julbe se’n pot treure una cosa. Hi ha diferències d’idees per al projecte de la propera temporada. No insalvables però sí importants. Això fa que l’entitat comenci a pensar en noms per substituir-lo i que hagi iniciat converses amb altres tècnics.

Julbe era la primera opció ja que va ser l’entrenador de la passada temporada, però no volia dir que tingués preferència. En la trobada es va donar a conèixer els plantejaments particulars de cada part i aquí es va veure les divergències en alguns aspectes. I això provoca que “mirem altres perfils” de tècnics, com va admetre el director general del club, Francesc Solana, encara que “la decisió de l’entrenador no està presa”.
Respecte al que ha de ser el conjunt i el funcionament, Julbe  “té una idea concreta, a què ens hauríem d’adaptar, però no és gaire distant del que nosaltres pensem”. Un dels principals entrebancs són les noves funcions que ha de desenvolupar el preparador del primer equip, que a part de dirigir el grup de LEB Plata també haurà de fer un seguiment de tota la base i formar els entrenadors d’aquestes categories. Un perfil diferent del seu, ja que es valora que “una altra persona potser ho faria millor”.

La directiva ja va fer saber que per a la pròxima campanya vol seguir comptant amb els jugadors de casa i amb els que tenen una feina fora del bàsquet. Julbe preferiria que no fos així, i seria fàcil d’endevinar amb quins jugadors no comptaria mirant els minuts que ha tingut en pista cadascun d’ells. “Ell preferiria que fos una plantilla formada per gent cent per cent professional, però tampoc no es tanca en aquest tema, perquè és conscient de la realitat econòmica que estem vivint.”

Tot això desembocaria també en l’estructura de l’entitat, ja que el currículum de Julbe està centrat en l’ACB i la LEB Or, les categories que més l’atrauen. L’experiència al River ha estat la primera en un nivell inferior. “Creu que el club ha de créixer i ser més professional, però crec que sap on està i quina és la realitat.”

Una realitat, la seva, precisament que és ben diferent de quan va arribar per substituir Joan Carles Pié. Feia temps que no entrenava un equip diàriament, i ara ha tornat a situar-se en el mapa, a donar-se a conèixer dirigint el BC River Andorra, així que les exigències econòmiques a hores d’ara “podrien ser un problema”.

Per tots aquests motius Julbe és més a prop de canviar d’aires que de quedar-se al Principat. I més per una certa qüestió de “feeling”, que es troba a faltar. Per aquest motiu ja s’ha començat a pensar en altres noms per ocupar la banqueta i els dies vinents començaran les reunions amb diferents tècnics, tot i que Julbe continua sent “un dels candidats”. La idea és clara: trobar un entrenador de qualitat per dirigir l’equip que es pugui encarregar de controlar la base, que compti amb els jugadors de casa i que el seu contracte no suposi un dispendi econòmic difícil de suportar, a més de conformar una plantilla competitiva amb el pressupost de què es disposa.


Fer mans i mànigues per trobar la fórmula adequada
per compaginar la feina amb el bàsquet

El club vol encabir en el nou projecte bona part de l’actual plantilla. Entre ells aquells jugadors, formats a casa o no, que tenen una feina a part de la seva dedicació al bàsquet. Es busca fórmules perquè puguin seguir el mateix ritme que la resta de companys, i per aquest motiu s’ha començat els contactes per trobar una solució.
Ja s’ha tingut una primera presa de contacte amb Dani Marín, Xavi Galera i Rafa Casals. Tots tres estan agraïts per l’oferiment de seguir en l’equip i els agradaria seguir, però s’estan plantejant si és viable continuar en unes condicions similars. I la resposta de cadascun és semblant: “No ho tinc gaire clar.” Aquesta frase és en concret de Marín, que admet que “ha estat un any maco després de l’ascens, però també molt dur”. I no només a nivell esportiu, ja que no ha disposat de gaires minuts, sinó perquè “és complicat compaginar la feina amb aquesta categoria”, així que haurà de “decidir si realment ho puc tornar a fer”.
Per Casals “aquest any ha estat molt complicat”, perquè els partits disputats fora del cap de setmana i a domicili “han provocat que gastéssim moltes de les nostres vacances”. El pivot espera que es “trobi una fórmula, perquè m’agradaria continuar”, però també és conscient que “el sacrifici dels que treballem ha estat molt gran”. Per Galera, aquesta és “una situació difícil” i aquests dies “m’he de replantejar les coses”, perquè l’escenari no ha estat el més adient durant la campanya per conciliar el món laboral amb la pràctica esportiva que demana la categoria. Aquesta va ser tot just una primera presa de contacte entre club i jugadors, i en els dies entrants s’obtindrà una resposta.
La continuïtat dels americans, difícil
Un dels aspectes que més preocupen la directiva del River és la continuïtat dels dos jugadors nord-americans, Brandon Wolfram i Courtney Pigram. En la presentació de Solana ja es va donar a conèixer aquesta inquietud. Tots dos han estat peces importants perquè es pogués arribar a disputar els play-off d’ascens a LEB Or, i cadascun en la seva posició ha estat dels més destacats de la categoria. Per tant, són caramels llaminers per a molts clubs, i no només de la mateixa LEB Plata sinó d’altres divisions, tant en competició espanyola com en europea. Solana continua veient “molt difícil” que puguin seguir “per les ofertes que poden rebre”.

Número de vots: 10
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic