Justo Ruiz no serveix de revulsiu a l’FC Andorra en el seu primer partit

Aquell tòpic del futbol que diu allò d’entrenador nou victòria segura no s’ha complert en el cas de l’FC Andorra. La directiva va sorprendre divendres passat anunciant la destitució de Ri­chard Imbernón per la falta de resultats.

L’escollit per substituir-lo va ser Justo Ruiz, que ja s’havia presentat durant l’estiu com la primera opció de la junta per ocupar la banqueta, però no es va poder arribar a un acord i es va decidir per la continuïtat d’Imbernón. El debut no ha estat positiu, amb una derrota per la mínima (1-0) que allunya encara més els tricolors de les primeres posicions.

A corre-cuita, Ruiz s’ha hagut de fer càrrec de l’equip i afrontar el primer partit. Era al camp d’un dels millors conjunts del grup, com és l’Agramunt. En la primera mitja hora els andorrans es podrien haver avançat, però van errar excessivament en l’última rematada. El primer a tenir-la va ser Joel. Es va quedar sol davant el porter i va enviar la pilota al pal. Seguidament en va tenir una altra que tampoc va fructificar. Cristian també va tenir l’opció de posar al davant els visitants, igual que Dani Mejías i Marc Pujol.

Totes aquestes ocasions es van fallar. I si es perdona s’acaba pagant. Els catalans arribaven poc a la porteria de Pol, però no van presentar tan mal percentatge. Somoza va cometre un penal i l’encarregat de xutar-lo va enviar la pilota a fora. On no van perdonar va ser poc després de superar la mitja hora de partit, amb una centrada al segon pal que acabava al fons de la porteria amb una rematada de cap. Fins al final de la primera part l’FC Andorra ho va seguir intentant, sense fortuna ni encert.

En la represa no van presentar la mateixa frescor. Anaven passant els minuts i l’empat no arribava, cosa que va anar minant la moral andorrana. A 10 minuts per al final Toscano va veure com li anul·laven un gol per un fora de joc que els tricolors van protestar. Tal com s’havia desenvolupat el matx, Ruiz valora que van patir “un càstig massa dur” pel que s’havia pogut veure. “No hem sabut finalitzar les jugades” i s’ha acabat pagant, i en la segona part “no hem estat capaços de crear tant joc com en la primera”.

El que més  preocupa actualment l’entrenador és recuperar els seus jugadors mentalment, per acabar amb la dinàmica de mals resultats que arrossega l’equip, que no guanya des de principis de novembre. El tècnic admet que el primer que vol fer és “recuperar els jugadors anímicament, és el que més em preocupa”. “Estan en una dinàmica molt negativa i automàticament pensen que quan hi ha un problema no s’en sortiran”, afegeix. Ara mateix “el vestidor està tocat”, així que vol aprofitar la parada nadalenca per “treballar amb tranquil·litat, entrenar-nos fort i canviar la dinàmica que arrosseguem”.

Amb aquesta nova derrota l’FC Andorra baixa fins a la novena posició, amb 19 punts. La Lliga tornarà el 8 de gener, amb la visita a Aixovall del Borges Blanques.