Martí Riverola refusa amb el cap al costat d’un jugador del Sevilla Atlètico. Foto: Sevilla Atlètico

La creueta salva l’FC Andorra

V. D.
Sis partits com a visitant i cap victòria. Quatre empats i dues derrotes. De 18 punts possibles com a forà només n’ha sumat quatre. I ahir contra el cuer no van passar de l’empat a 1. De fet, al minut 94 l’extrem Nacho Quintana –format a l’Atlètic de Madrid– va estar ben a prop de donar la victòria al Sevilla Atlètic amb un xut des de fora de l’àrea, però la pilota va picar a la creueta de la porteria defensada per Nico Ratti. Finalment, 1 a 1 i els d’Eder Sarabia continuen sense tastar aquesta temporada el que significa guanyar lluny de l’Estadi Nacional.
Els d’Alejandro Acejo, que van caure derrotats en el seu últim partit per 4 a 0 contra el Barça B, van sortir al terreny de joc de l’Estadi Jesús Navas a lluitar per fer-se amb la possessió de la pilota i ho van aconseguir. Al minut 1 va gaudir de la seva primera oportunitat de gol amb una falta lateral llançada per Luismi Cruz que José Ángel no va aprofitar amb un remat defectuós després d’una fluixa sortida de Nico Ratti.
L’FC Andorra va marcar en la seva primera arribada. Corria el minut 12 quan Carlos Martínez va batre Alfonso Pastor amb una boleia des de fora de l’àrea després d’un refús del menorquí Xavi Sintes amb el cap. Els andalusos van continuar dominant el partit. No va semblar que eren els cuers del grup 2 de primera RFEF. Iván Romero, que ja ha debutat amb el primer equip del Sevilla, va respondre amb un xut directe massa centrat des de fora de l’àrea a les mans de Ratti. Tot seguit, Nacho Quintana es quedava tot sol davant del porter de l’FC Andorra, però el seu xut picava al pal. Després, l’extrem de Toledo es va topar amb els reflexos de Nico Ratti després de rebre una bona passada de Luismi Cruz. Al minut 34, i després de tres avisos, el Sevilla Atlètic va empatar el partit. Iván Romero va robar una pilota, va driblar a Diego González i aquest li va fer penal. El davanter de La Solana va enviar el penal al pal i el refús el va aprofitar Miguel Jiménez Capitas, més conegut com a Capi, al fons de la xarxa.
Després d’uns minuts ben adormits, l’FC Andorra va despertar i primer la va tenir Rubén Bover amb un xut ras que va anar a fora i després amb una gran aturada d’Alfonso Pastor a xut de Carlos Martínez. Al descans, 1 a 1 i molt per millorar per part de l’FC Andorra al segon temps.
A la represa, els d’Alejandro Acejo van tenir una millor posada en escena. Al minut 47, Juan Maria Alcedo feia una magnífica jugada individual driblant adversaris i Nico Ratti va salvar amb el cos el 2 a 1. També la va tenir Iván Romero, que va driblar Adrià Vilanova, tot i així, Nico Ratti va tornar a salvar el gol dels andalusos. En la següent ocasió no va ser Ratti qui va salvar els mobles, sinó que va ser Valentino en un remat de cap de Kike Salas que l’argentí va tocar sense voler quan la pilota anava directa cap a la xarxa. Al minut 70, i en ple domini del Sevilla Atlètic, Juan Maria Alcedo, amb un xut llunyà va estar a punt de marcar, però la pilota va fregar la creueta.
L’entrada d’Adrià Altimira va servir per tenir més profunditat per banda dreta i ell va despertar l’FC Andorra amb tres arribades que no van trobar rematador. Es van donar cinc minuts d’afegitó i el Sevilla Atlètic va poder marcar en dues ocasions. En la primera, Arcos va rematar de cap com si fos un defensa refusant una pilota després d’una centrada de Zarzana i després va arribar el xut de Nacho Quintana a la creueta. El Sevilla Atlètic va merèixer molt més i l’FC Andorra només va sumar un punt contra el cuer.

Sarabia, descontent
Descontent amb el joc i també amb l’àrbitre. Eder Sarabia, tècnic de l’FC Andorra, va fer aquesta valoració del partit. “És un partit que hem pogut guanyar o perdre qualsevol dels dos equips. Segurament, ha estat el partit amb menys control que hem tingut. Quan hem pogut ser nosaltres crec que hem generat bastant perill. Ens ha faltat contundència”, va analitzar Sarabia, que es va queixar de l’estat de la gespa. “Aquest ha estat el nostre pitjor partit de la temporada. Això sí, el camp ens ha condicionat molt. Només han regat a la mitja part la zona on atacaven ells. No em sorprèn”. També va valorar l’actuació arbitral. “Hi ha hagut un penal molt clar a Manu Nieto i una expulsió molt clara de Nacho Quintana”.

SEVILLA ATLÈTICO: Alfonso Pastor, Valentino, José Ángel (Kibamba, 85'), Kike Salas, Juan Maria, Xavi Sintes (Luis Vacas, 87'), 'Lulo' Dasilva (Arcos, 85'), 'Capi' (Adri Peral, 85'), Luismi Cruz (Zarzana, 60'), Nacho Quintana i Iván Romero.

FC ANDORRA: Nico Ratti, Álex Pastor (Adrià Vilanova, 46'), Marc Pedraza (Roger Riera, 93'), Diego González, Eudald, Martí Riverola, Rubén Bover, Iván Gil, Zourdine (Adrià Altimira, 74'), Carlos Martínez (Héctor Hevel, 74') i Manu Nieto.

ÀRBITRE: Alfonso Vicente Moral (Salamanca). Grogues a Valentino, Nacho Quintana i Alfonso Pastor –Sevilla Atlètico– i Diego González i Martí Riverola –FC Andorra–.

GOLS: 0-1 Carlos Martínez (12') i 1-1 'Capi' (34').

LLOC: Estadi Jesús Navas de Sevilla. 200 espectadors.