El CE Carroi torna a primera divisió i la UE Engordany baixa a segona.

La crònica d’una ‘mort’ anunciada

Víctor Duaso / Foto: Xavi Miró / FAF

Es consuma el desastre de temporada de la UE Engordany. El club escaldenc torna a segona divisió després de nou anys a primera i ho fa amb una plantilla amb set jugadors internacionals però amb molts problemes interns. De fet, encara té pendents les últimes nòmines als seus jugadors, és a dir, ja tres mesos. Per tant, van resistir de gratis, tot i que gràcies als diners de les convocatòries de la selecció van poder pagar als seus companys, no a tots, un mes i mig. Mentrestant, el CE Carroi torna a primera. Va estar per últim cop a la 2021/22. En el partit de tornada, el CE Carroi va tornar a ser superior a la UE Engordany i va fer bo el 2 a 0 de l’anada superant pel mateix resultat els escaldencs a la tornada.
La primera aproximació amb cert sentit va ser per a la UE Engordany. Una centrada de Marc Pujol la va rematar de cap de manera defectuosa Víctor Bernat a fora després de no aprofitar una sortida en fals del porter equatorià, Nayer Campoverde. Als primers 15 minuts, el porter de la UE Engordany, Jordi Rodríguez, més conegut com a Tete, va cometre penal sobre Arnau Bravo i el barceloní, sorgit del segon equip de l’Europa, va fallar gràcies a l’aturada providencial de Tete.
Al minut 22, Arnau Bravo va estar a punt de marcar, tot i així, va rematar a fora. Després van arribar dues ocasions fallades pel colombià John Valencia. L’ex-Lleida Esportiu B va enviar a fora quan ho tenia tot a favor per dues vegades consecutives.
A la represa, el CE Carroi va certificar el seu domini i també superioritat. Primer va avisar amb un xut creuat d’Arnau Bravo que va anar a fora. Al minut 62, Luis Blanco va tenir l’ocasió més clara de la UE Engordany amb un xut al pal que després va estar a punt de ficar-se en pròpia meta el porter Nayer Campoverde.
En la jugada següent, Arnau Bravo va avançar el CE Carroi i ho va fer després d’aprofitar una bona assistència de John Valencia. Sis minuts després va arribar el 0 a 2 i va marcar el mateix jugador, que també va comptar amb el mateix assistent.
El CE Carroi s’uneix als ascensos de l’FC Pas de la Casa, Atlètic Amèrica i Esperança d’Andorra. Descendeixen a la Lliga UNIDA dos grans de la Lliga Multisegur Assegurances, amb molts problemes interns durant tota la temporada, la UE Sant Julià i també la UE Engordany. Les males gestions s’han pagat i no estaran en una primera divisió on hi haurà 10 equips el pròxim curs.