La felicitat s’‘instal·lAláez’

Minut 85. 0 a 1 a favor de Kazakhstan. La ratxa d’onze mesos sense perdre de la selecció d’Andorra s’estava a punt de truncar, però el capità kazakh Dmitri Shomko rep la pressió en la seva zona defensiva de l’incansable Cristian Martínez i el lateral esquerre de l’Astana es precipita i regala la pilota dins de l’àrea gran cap a Jordi Aláez. El migcampista de l’FC Andorra aprofita l’assistència de Shomko i bat al porter Nenad Eric amb un xut creuat. Empat a 1 i la ratxa del combinat dirigit per Koldo Álvarez De Eulate s’allarga a cinc partits sense perdre. A més a més, se situen segons del grup 1 de la Lliga D a la segona jornada de la UEFA Nations League. La felicitat s’instal·lAláez a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i als amants del conegut com l’esport rei al país. L’ambició de la selecció continua. Sap tan bé no perdre que els més vells del lloc ja no es pregunten “de quant perdrà la selecció?” Ara tothom pensa que el combinat andorrà competirà fins al final contra qualsevol rival, tot i algunes lògiques diferències entre uns i altres. Però amb feina tot es pot i no existeixen tant les diferències. “Aquest empat es posa molt bé, però no té gust de victòria perquè no hem guanyat. L’equip ha estat molt competitiu i hem de felicitar els nostres jugadors per com es deixen l’ànima per aquesta samarreta”, va assegurar el seleccionador Koldo Álvarez De Eulate, que ahir va rebre el suport de tot el seu cos tècnic amb una ovació davant de tota la premsa.
La ratxa de partits sense perdre continua, però la ratxa sense encaixar gols es queda en 455 minuts. A la selecció ja la respecten. Ja tocava. Kazakhstan, dirigida pel búlgar Stanimir Murray Stoilov va dominar una selecció andorrana força sòlida i amb les línies ben juntes sense deixar gaire espais. Kazakhstan necessita la victòria ja que va perdre a la primera jornada contra Geòrgia per 0 a 2 i va tocar i tocar contra Andorra en busca de l’espai lliure. Escassa profunditat ja que els de Koldo Álvarez De Eulate van tapar totes les zones de perill dels kazakhs. Kazakhstan va buscar moltes centrades per les bandes cercant la superioritat en alçada d’Aleksei Schetkin i de Roman Murtazayev. En el joc aeri van dominar Ilde Lima i també Max Llovera i els migcampistes Marc Rebés i Marc Vales estaven sempre atents. Al minut 39, Ludo va robar una pilota a Islamkhan i, tot just, quan es plantava sol davant Nenad Eric, l’àrbitre islandès Vilhjalmur Thorarinsson va xiular una falta al migcampista andorrà que només va veure ell.
A la represa, el mateix guió. Kazakhstan tocant i tocant la pilota i el mur andorrà continuava sòlid. Al minut 53, els de Murray Stoilov van reclamar un penal de Max Llovera a Islambek Kuat, però l’àrbitre islandès no es va voler mullar. Deu minuts després, Islamkhan va provar de sorprendre José Antonio amb un xut ras. Tot i així, el porter va refusar a córner. Al minut 67 va arribar el gol de Kazakhstan i va ser a pilota aturada. El central rus Yuri Logvinenko va marcar de cap a la sortida d’un córner tret per Islamkhan. El defensa va rematar lliure de marca i a boca de canó.
El seleccionador Koldo Álvarez De Eulate va agitar la coctelera amb l’entrada de Jordi Aláez per Ludo. Al minut 75, l’àrbitre islandès va expulsar per doble groga Serikzhan Muzhikov per fer una falta a Jordi Aláez. Tot seguit, Sebas Gómez entra per Txus Rubio. La selecció volia l’empat i ja no pensa de manera negativa com abans sinó que creu que tot és possible. Al minut 85, una pressió de Cristian Martínez al lateral Shomko va tenir premi i Jordi Aláez va aprofitar el regal. El migcampista de l’FC Andorra, lesionat greument la temporada passada, va tenir premi a tota la seva feina fosca que té una recuperació d’una lesió. No contents amb això, els de Koldo van buscar el gol de la victòria i Cristian Martínez la va tenir amb un intent de vaselina que va marxar fora. Creuen en el que fan i els resultats només ofereixen positivisme. Geòrgia és la següent estació i qui no pensa a seguir la bona ratxa?

Jordi Aláez: “Mai podré oblidar aquest gol”

El migcampista de la selecció i de l’FC Andorra, Jordi Aláez, va marcar el gol decisiu i provoca que la bona ratxa segueixi. “És el primer gol amb la selecció absoluta i espero que sigui el primer de molts. Ara a gaudir i a seguir treballant. Com el recordo? Mai el podré oblidar. Molt bonic. M’ha arribat i he pensat “sigui el que sigui i cap a porteria i ha entrat”, va assegurar Jordi Aláez, que va destacar la bona feina de tots en aquests últims partits. “Tots estem molt contents i a seguir treballant amb humilitat”. El jove migcampista parlava per a qui anava aquest gol. “M’he recordat molt d’Emili Vicente i també de la meva família. Tothom!”.