La intensitat defensiva permet sumar la tercera victòria de la temporada

J. J. B.

Si volia optar a la permanència, el VPC havia de sumar una victòria davant un rival directe com era el Leucate-Roquefort.

Així ho va fer en un partit treballat, cosa que permet tenir una clara esperança de continuar un any més en la Tercera Federal, quan encara queda tota una volta per  remuntar i millorar el que s’ha fet en el primer tram del campionat. La sistema defensiu va funcionar i van vèncer 28-18.
El conjunt de Michael Broad va anar a adjudicar-se partit des del primer minut, però no va tenir l’encert necessari ja que va estar molt a prop de la línia de marca diferents vegades però no va ser capaç de traspassar-la. Si en jugada no eren capaços de desnivellar el marcador, ho van fer amb l’oval aturat. Abelló, al minut 11, encertava entre pals amb un cop de càstig.
Les defenses s’imposaven sobre els atacs, cosa que trencava el joc fluid de totes dues parts. Abans de la mitja hora el VPC va continuar ampliant diferències amb una altra penalitat d’Abelló. L’equip francès intentava guanyar metres, però el sistema defensiu dels andorrans parava qualsevol oportunitat. Per aquest motiu també van moure el marcador amb l’oval plantat a terra, amb un cop de càstig de Pecheu, centrat a pocs metres de pals.
Els de Broad van aprofitar a la perfecció el temps afegit, quan van començar a assegurar-se el matx. Primer amb una penalitat d’Abelló ben bé des del mig del camp i a continuació amb un assaig de Berrier que el mateix Abelló es va encarregar de transformar. A la mitja part es va arribar, doncs, amb un marcador de 16 a 3.
Tot just començada la segona part, Pecheu va reduir distàncies amb un cop de càstig. Però el VPC va saber reaccionar a temps i, després d’un llarg esprint d’Abelló, aquest assistia Barkalaia per materialitzar un nou assaig. El mateix jugador georgià es va encarregar de transformar-lo. El Leucate-Roquefort es va quedar amb un jugador menys en veure Courchel la targeta blanca i poc després Pecheu va errar un cop de càstig.
El conjunt francès continuava tractant d’acostar-se en el marcador i ho hauria aconseguit mitjançant Huertas, però Magallón el va aturar quan estava a punt de superar la línia de marca. En la següent jugada, i amb molt d’esforç, Kebairi va fer el primer assaig francès, transformat un altre cop per Pecheu.
Eren els millors minuts dels visitants, però qualsevol tipus de reacció va quedar tallada per un nou assaig del VPC. Alieu es va quedar amb l’oval amb una touche treta pel Leucate-Roqufort i Fité va fer una gran cursa per passar a Magallón a la seva dreta perquè fos l’encarregat de fer el tercer assaig local. Abelló, molt escorat a la banda, va fallar el tir a pals. Amb l’enfrontament decidit i entrat el minut 80, Grotti reduïa diferències amb un assaig, que Pecheu no va poder transformar. Una llàstima, aquest darrer assaig, que va treure un punt al VPC, que en va sumar un total de 4 en l’enfrontament.