‘La llei de l’ex’ per Beqa Burjanadze

V. D.
En el món de l’esport es diu que hi ha una llei no escrita i aquesta és: la Llei de l’ex, segons la qual tot jugador que va passar per un club i ara juga en un altre, farà el millor partit contra el seu ex-equip. Dit i fet. L’aler pivot georgià Beqa Burjanadze, que va militar durant dues temporades amb el BC MoraBanc Andorra, va acabar el partit amb 20 punts,  14 dels quals a l’últim quart, 6 rebots i 21 de valoració i va ser el botxí dels d’Ibon Navarro, que continuen sense guanyar cap partit de visitant en aquest inici de curs. L’Herbalife Gran Canària, que només havia guanyat el BAXI Manresa en l’inici de lliga, va superar el BC MoraBanc per 80 a 67. Els de Fotis Katsikaris van ser més sòlids, es van mostrar més encertats en atac i van fer miques els andorrans a l’últim quart, amb un parcial de 19 a 6 que el tercer acte va acabar amb un ajustat 54 a 52. Queda molt per millorar en un equip que no se sent gens a gust quan surt del Poliesportiu d’Andorra.
El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va sorprendre amb un cinc inicial amb Nacho Llovet que va ocupar el lloc d’un Moussa Diagne intocable els darrers partits. Un cop més, Dejan Musli era baixa i un cop més, Guille Colom no va jugar ni un minut. Això sí, el primer quart va ser igualat. Els dos equips van realitzar un intercanvi de cops i les diferències en l’electrònic eren ben curtes. Els d’Ibon Navarro van aconseguir carregar amb dues faltes personals un dels jugadors més importants de l’Herbalife Gran Canària: el pivot grec Ioannis Bourousis. El primer acte va finalitzar amb un 14 a 19.
En els següents 10 minuts, el pivot nord-americà Matt Costello va liderar un parcial canari de 12 a 2 per situar el 26 a 23. L’exjugador del Sidigas Avellino va formar una parella letal amb un jugador que es coneix a la perfecció, el també ex-Avellino, Demonte Harper. Costello va anotar sis punts seguits i ho va fer amb tots els registres possibles: safata, esmaixada i triple. Aquest parcial va obligar Ibon Navarro a demanar temps mort i només els punts de Jeremy Senglin van evitar una desfeta més gran en aquest segon quart. Els de Katsikaris van arribar al descans amb un 38 a 33 i tot gràcies a un triple de Frantz Massenat. El pitjor per als andorrans, i més amb la baixa de Dejan Musli, van ser les tres faltes personals de Moussa Diagne.
A la represa, l’Herbalife Gran Canària va aconseguir, fins a aquest moment, la màxima diferència amb 12 punts de marge pel 49 a 37 amb un triple de John Shurna, un altre de Harper, un 2+1 de Costello i un alley-hoop del mateix jugador. Novament, un temps mort de Navarro va despertar els seus i amb un parcial de 0 a 13 van empatar el partit a 52 amb un Tyson Pérez espectacular. Una cistella de Beqa Burjanadze (54 a 52) va ser el preludi després del seu festival anotador farcit de lideratge.
L’internacional georgià va ser clau en el parcial de 20 a 6 per situar el 74 a 58. A 3’15”, Ibon Navarro rebia tècnica per protestar i l’Herbalife Gran Canària va passar per sobre d’un BC MoraBanc Andorra que va arribar a perdre de 16 punts (76 a 60) i que al final va poder maquillar un xic el marcador des de la línia de tir lliure i alguna espurna individual d’un equip que encara està en fase de construcció i més com a equip visitant. Dimarts nou partit a fora contra la Virtus Bolònia.

Ibon Navarro: “Ens falta jugar amb maduresa i amb aplom com a visitant”

Crític. El seu equip encara no sap el que significa jugar fora de casa. El tècnic basc del MoraBanc, Ibon Navarro, demana més al seu equip i més després de patir una nova derrota folgada lluny del Poliesportiu. “Què ens falta? Són molts detalls individuals. Jugar amb maduresa i amb aplom com a visitant. Contra l’Ulm vam fem dues passes endavant i avui [ahir per al lector] no anàvem malament fins al descans, però després ens ha faltat tranquil·litat per llegir el partit. El desencert s’uneix amb les pèrdues no forçades. No hem estat capaços d’interpretar el partit”, va assegurar Ibon Navarro, que va lamentar el punt negatiu de l’equip fora de casa: les nombroses pèrdues. “Ho portem arrossegant des que vam començar i estem en el procés de conèixer-nos i també no jugar amb dos bases purs que no coneixen l’ACB.”