La Lliga Catalana creua la frontera

Si la Lliga Catalana es va independitzar el curs passat, ahir va creuar la frontera i torna al seu territori. El Bàsquet Club MoraBanc no va poder revalidar el títol de la Lliga Catalana ACB en perdre a la final, disputada al Pavelló Olímpic de Badalona, contra l’FC Barcelona. Els d’Ibon Navarro, que van millorar moltíssim respecte al partit de les semifinals, van posar contra les cordes a l’equip dirigit per Svetislav Pesic i van cedir a l’últim segon per un ajustat 92 a 93. El botxí dels andorrans va ser el fitxatge estrella d’aquesta temporada a la Lliga ACB: Nikola Mirotic. L’ala pivot montenegrí, amb passaport i internacional espanyol, va anotar 25 punts, va capturar 10 rebots i va valorar 33, i es convertia en l’MVP de la final. El primer recital del gran fitxatge de l’FC Barcelona. Sigui com sigui, la cistella de la victòria la va tenir Moussa Diagne a manca de només 1”4, però el tir del senegalès el va evitar amb un espectacular tap Nikola Mirotic. En l’atac anterior, i amb 92 a 91 favorable als andorrans, Brandon Davies va situar el 92 a 93 després de capturar un rebot en un tir de tres punts de Nikola Mirotic que no va tocar ni l’anella. Petits detalls que fan escapar títols i que els blaugrana van saber aprofitar. La revenja del curs passat ja està cobrada.
Partit de pretemporada? Ni cas. Hi ha havia en joc un títol i aquesta vegada la preparació va passar a un segon terme. Aquesta vegada va ser un partit sense coartades. Viscut al límit i amb dos equips disposats a oferir un bon espectacle ofensiu –tothom és conscient que les defenses aquesta vegada es van prendre un descans i els tècnics, amb tota seguretat, es van estirar els pocs cabells que tenen–. La igualtat va ser màxima durant tot el partit. Ningú es va deixar res. Es va jugar a cara descoberta i sense cap tipus de complexos. Els únics que no van voler gaudir de l’espectacle va ser la tripleta arbitral que va aturar el joc amb nombroses faltes –algunes força evitables. En els primers 10 minuts, el BC MoraBanc va viure a gust des de la línia de 6,75 amb un 4 de 7 en triples i tots ells de diferents jugadors: Frantz Massenat, Dejan Todorovic, Jeremy Senglin i David Jelínek. Per part blaugrana, el pes dels punts els portaven Nikola Mirotic amb vuit i Brandon Davies –amb la cinta al cap com l’ex-Joventut de Badalona i Reial Madrid, Tanoka Beard– amb set punts. Del 24 a 20 cap al final del primer quart es va passar al 24 a 26 amb sis punts consecutius de Kyle Kuric. Un triple de David Jelínek va deixar l’ajustat 27 a 26 per als andorrans.
Al segon acte, els de Svetislav Pesic van realitzar una posada en escena més bona amb un parcial de 2 a 8 per situar el 29 a 34 després d’una cistella a anella passada del jove Sergi Martínez. El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va demanar temps mort. El ritme de partit estava sent més baix que en el primer quart i als andorrans no els anava gens bé. Per tant, dominava el Barça amb marcadors ajustats. Amb el 42 a 43 i la quarta falta a Tyson Pérez, la tripleta arbitral va assenyalar una tècnica per protestar a Ibon Navarro, que es va queixar de les nombroses faltes que van xiular uns àrbitres molt capficats amb el contacte. El primer triple del Barça en el partit va arribar abans del descans i va ser de Nikola Mirotic per deixar el 44 a 49. Cinc punts seguits de Dejan Todorovic van fer tornar al partit el BC MoraBanc. Tot seguit triple de Rolands Smits per al 49 a 53, però un triple de David Walker, un tir lliure de Moussa Diagne i una cistella sobre la botzina del senegalès van deixar el 55 a 53 d’un BC MoraBanc que va anar a remolc en el segon quart, però que va competir amb ungles i dents. Això sí, Mirotic marxava al descans amb 17 punts i Moussa Diagne amb 12 punts, 3 rebots i 18 de valoració. Un bonic duel de dos jugadors ben diferents.
El tercer quart va començar amb un tir lliure de Senglin ja que els àrbitres van xiular una tècnica a Pesic al descans. Els d’Ibon Navarro van aprofitar el desconcert blaugrana per assolir la seva màxima diferència a l’electrònic amb 8 punts (65 a 57). El coach blaugrana va demanar temps mort i va aconseguir despertar als seus jugadors, que van clavar un parcial de 0 a 9 per deixar el 65 a 66. El pivot Dejan Musli va liderar el joc dels andorrans i després d’estrenar-se com a anotador va anotar vuit punts consecutius. El serbi va aportar un empat a 75 i tot feia pronosticar un final agònic. Així va ser. L’intercanvi de cops va ser constant. A 1’20”, Mirotic va anotar un triple i després va evitar una falta més antiesportiva que una altra cosa sobre Diagne. A 54”5, Kuric va empatar el partit a 90 amb un triple. Tot seguit, Walker no va fallar la seva entrada a 31”6 (92 a 90). En l’atac blaugrana, Senglin va fer una falta antiesportiva a Bolmaro. El jove jugador argentí només va anotar un tir lliure per situar el 92 a 91. En el segon tir lliure, el rebot el van capturar entre Diagne i Mirotic i la pilota va ser pel Barça a 5”3. L’ala pivot montenegrí va fallar el triple i Davies va capturar el rebot anotant el 92 a 93. A 1”4, Diagne va fallar la seva per un tap de Mirotic. Sense premi final per al BC MoraBanc.

Ibon Navarro: “El rebot defensiu ha estat la clau”

És pretemporada, però el MoraBanc volia revalidar el títol sí o sí. “Hem perdut aquest partit per una qüestió de gestió ja que al tercer quart teníem un avantatge de vuit punts i l’hem perdut per no controlar el rebot defensiu i després ens ha passat el mateix, però guanyant de tres, en els últims dos minuts de partit. Hem competit bé i hem millorat. Això sí, estem en bona línia”, va dir Ibon Navarro.

L’infantil perd en les ‘semis’ contra la Penya

L’infantil del Bàsquet Club MoraBanc va rebre un dur correctiu a les semifinals de la Lliga Catalana en perdre per 122 a 46 contra l’equip amfitrió, el Joventut de Badalona. Els de Cristian Vegas van tenir com a màxim anotador Theo Pla amb 10 punts i també va destacar com a anotador Ken Arnold Santiago amb 9. Els badalonins van perdre després a la final contra el Barça.