La pressió sobre el camp del Mogren fa que s’endugui un premi excessiu

J. J. B.

Partit seriós el que va desenvolupar l’Escale UE Santa Coloma en el seu debut a Europa. Ben posicionat, només alguna imprecisió pròpia, va patir en el seu debut europeu. El Mogren, per la seva part, va rematar el matx en els darrers instants per disputar la tornada amb un avantatge excessiu.

Els montenegrins van sortir a pressionar molt a dalt, dificultant la sortida de la pilota i sense deixar que els creadors andorrans es trobessin còmodes. Als cinc minuts una cessió d’Àlex Martínez va estar a punt de ser fatal davant la insistència de Gluscevic.
Fruit de la pressió que exercia el rival, una errada en la passada de Sirvan va permetre a Grbic tallar la trajectòria posant la punta de la bota. L’esfèrica va arribar a la internada que desenvolupava per la banda Tejovic, i la seva rematada es va escapar lleugerament alta. I al minut 13 arriba el primer gol visitant. Control dins l’àrea de Gluscevic, que supera la sortida de Rivas, xuta escorat. Àlex Martínez aconsegueix treure-la, però la pilota acaba arribant a Gribic, que marca.
Malgrat trobar-se amb el marcador en contra, l’Escale va continuar amb el seu joc, cosa que li va permetre disposar d’una ocasió franca. Passada al forat de Sirvan per Víctor Bernat, que es cola entre els centrals, encara el porter i, quan el té quasi superat, posa la punta del guant per tocar l’esfèrica i que aquesta reboti en l’andorrà per sortir per la línia de fons.
En la represa, la intensitat va decaure. I fora d’una ocasió de Grbic, els darrers minuts van ser els més interessants. Una falta treta per Aloy va fregar el pal esquerre. L’estirada de Janjusevic no hauria servit de res si ha­gués anat a dins. I just després es va produir el segon gol visitant, obra de Culafic assistit per Neric. Al temps afegit, Kapisoda passa a Cetkovic, que trenca el fora de joc i marca. Tot seguit, tot just treure del mig del camp, l’àrbitre va xiular el final del matx.

Fabio Silva amarga l’estrena del Lusitans en competició europea
El Construccions la Posa FC Lusitans feia el seu debut a Skopje (Macedònia) en competició europea. El rival era superior, però va saber mantenir el caràcter defensiu fins que les errades al primer quart d’hora del segon temps van portar a la golejada final.
Com es podia preveure, el conjunt macedoni va mantenir el ritme del partit, aconseguint la possessió de la pilota. Els jugadors d’atac locals van començar ben aviat a tenir ocasions, però la defensa andorrana i Andrés no van deixar que Wandeir, Zé Carlos i Fabio Silva moguessin el marcador. El gol es veia venir i Zé Carlos en va ser el protagonista. Una doble ocasió del brasiler va permetre posar el Rabotnicki per davant.
Malgrat estar per darrere en el marcador, el Lusitans no es va ensorrar i Barros va estar a punt de fer l’empat, però es va trobar amb un encertat Naumovski sota els pals, que va aturar la seva rematada. I del que podia haver estat l’1 a 1 va passar al 2 a 0. Wandeir va ser l’autor del gol. Convetir, al segon, va fer créixer els macedonis. Zé Carlos va enviar fora un xut que podria haver estat el tercer i Muarem, al temps afegit, no va estar encertat entre els tres pals.
L’inici de la represa va ser fatal per als andorrans. I això que Cunha podria haver reduït distàncies si no hagués estat per l’encert del porter. En només un minut, el que anava del 55 al 56, i en dues errades defensives, Fabio Silva va materialitzar dos gols, que castigaven en excés la tasca que estava fent defensivament l’equip de Vicenç Marquès. I al minut 60 Muarem feia el cinquè a la sortida d’un córner. El desgast dels andorrans s’estava notant, però van aconseguir que en la mitja hora que quedava per endavant la seva porteria no tornés a ser superada, tot i Slkantara i Sinkovic ho van intentar. Però el Lusitans també va tenir les seves ocasions per fer el gol de l’honor, mitjançant Raya i, al darrer minut, Dos Reis. Tots dos es van trobar amb un incommensurable Naumovski, que realment va evitar que el Lusitans no estrenés el compte golejador en el seu debut a Europa.