Un moment de la presentació de la prova ahir al CEO d’Ordino.

La quarta Sportiva Andorra Skimo aplegarà gairebé 900 corredors

M.S. / Foto: Comú d'Ordino

La Sportiva Andorra Skimo, la Travessa dels Refugis, continua creixent i en la ja quarta edició que es disputarà aquest cap de setmana aplegarà gairebé 900 participants, segons va explicar ahir en la presentació del certamen l’organitzador de la prova, Gerard Riart.
La cita no només creix en nombre de participants, sinó que ho fa també en nombre de proves. I és que a la ja consolidada Skimo 6, de 30 quilòmetres de distància i 2.000 metres de desnivell positiu, i la gran novetat de l’any passat de l’Skimo 10, de 70 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell en dues etapes, enguany s’afegeixen una prova reservada exclusivament als participants júnior i cadet la Skimo 2, amb un recorregut de 14 quilòmetres entre l’aparcament de Sorteny i l’estació d’esquí d’Ordino Arcalís; i la Skimo 4, amb 40 quilòmetres de recorregut amb sortida a l’estació de Grau Roig per acabar a la d’Ordino-Arcalís.
La Skimo 2 comptarà amb uns 40 participants, mentre que són ja 150 els inscrits a la Skimo 4, fins a 350 a la Skimo 6, prova amb sortida a Naturlàndia i arribada a Grau Roig passant per sis refugis d’alta muntanya i per indrets emblemàtics com l’estany de la Nou, el de l’Illa i la vall del Madriu, mentre que la Skimo 10, amb sortida a Naturlàndia i final a Grau Roig la primera etapa i des d’aquest camp de neu a Ordino Arcalís en la segona, comptarà amb uns 320 participants, entre els quals el corredor de La Sportiva Pere Rullán, present ahir en la presentació, que farà tàndem amb Miquel Caballero.
Precisament, Rullán, que va recomanar als participants que “pensin molt en el material”, va destacar el “gran nivell” de la cita, un aspecte que també va remarcar Riart. I és que la cita guanya també en cada edició més renom internacional, un fet que es nota en la procedència dels participants. Així, segons va precisar Riart en aquesta edició, que arrencarà dissabte a les vuit del matí a Naturlàndia, hi haurà corredors de vuit nacionalitats diferents, i s’incrementen de forma considerable els participants de països com Suïssa, Eslovènia, Portugal i França, a part dels andorrans, que seran més de 300, amb “els corredors de la FAM al capdavant”.
Per Riart aquest fet farà que “hi hagi més guerra al capdavant” perquè seran més els corredors que acudeixen a la cita “pensant en la classificació i en el podi”. Amb tot, la Sportiva Andorra Skimo, la Travessa dels Refugis, no vol perdre de vista que al marge del vessant competitiu, la cita aplega també un bon nombre d’aficionats a l’esquí de muntanya que aprofiten l’oportunitat que els dona la prova de practicar aquesta disciplina i de fer gairebé “la volta al país de forma segura”.
Els organitzadors estan satisfets amb l’evolució i creixement de la prova, que en la primera edició tot just va aplegar 250 participants i ha anat incrementant a un ritme d’uns 200 per any, tot i que aposten perquè sigui controlat. “La prova creixerà sempre que puguem mantenir la qualitat dels serveis i tracte que s’ofereix als participants”, va destacar Riart.
Per la seva part, el conseller de Turisme, Esports i Dinamització del Comú d’Ordino, Jordi Serracanta, va reiterar el suport de la corporació a la prova i va remarcar que “ens sentim molt orgullosos de rebre a casa la Sportiva Andorra Skimo en la seva quarta edició”.