La selecció derrota Gal·les i passa a semifinals com a primera de grup

La selecció ha certificat el seu pas a les semifinals de l’Europeu C, que s’està disputant a Malta, en derrotar Gal·les per 57 a 87. De fet, els homes dirigits per Jaume Tomàs han saltat a la pista ja amb el bitllet per a les semifinals després que en el primer matx del grup Moldàvia, una de les grans favorites que no havia demostrat el seu potencial sobre el parquet, derrotés contundenment Gibraltar per 80 a 37.

No obstant, els andorrans volien acabar primers de grup, i evitar d’aquesta manera Dinamarca en l’encreuament, motiu pel qual han sortit a la pista disposats a sentenciar. I ho han aconseguit. Amb un ritme de joc trepidant i amb un Daniel Marín –10 punts en el primer quart– dominant el joc exterior i un Rafa Casals –8 punts en els primers deu minuts– altre vegada amo i senyor sota els taulells, s'han escapat ràpidament en l’electrònic i han arribat al final del primer quart amb un favorable 9-26.
Al segon quart, els gal·lesos han collat en defensa i han millorat en atac tot i que, malgrat que ha estat més igualat, ha acabat amb avantatge per als andorrans (16-18), que arribaven al descans amb un còmode 25-44 a l’electrònic.
En la represa, els homes de Tomàs han mantingut el ritme de joc i han incrementat la diferència amb un parcial de 15-22, que els assegurava poder encarar els darrers deu minuts amb molta tranquil·litat. Malgrat la diferència, Andorra ha continuat amb intensitat fins a aconseguir la còmoda victòria final.
En el grup B, Dinamarca s'ha desfet de San Marino (95-37) i ha quedat primera, mentre Malta ha passat com a segona després de vèncer Escòcia (89-76), i serà la rival d’Andorra a les semifinals de divendres, a partir d’un quart de nou del vespre.