La selecció passa a semifinals i es trobarà amb l’amfitriona

Redacció

La selecció disputarà les semifinals del Campionat d’Europa C sub-18 ja que va vèncer a Gal·les, cosa que li permet ser segona de grup i enfrontar-se demà al conjunt amfitrió, Malta.

Andorra va sortir conscient que només una victòria li serviria per classificar-se, amb el handicap de la baixa de Colom, amb febre. Des del 0-6 inicial, el conjunt dirigit per Carles Trillo va estar sempre per davant en el marcador. En el primer quart les diferències es van mantenir al voltant dels 10 punts, marge exacte amb el qual van finalitzar els 10 primers minuts (14-24). En el segon quart els britànics van provar de reaccionar, però el joc sota la cistella i el domini en el rebot dels andorrans no va permetre que el rival s’acostés en excés, i van arribar al descans 28-34.
En la represa l’equip del Principat va seguir exercint el seu domini en la pintura, ampliant diferències, que arribarien fins als 15 punts i que es mantindrien fins a la botzina final. Farfán, amb 29 punts, va ser el màxim anotador del partit.
El rival de demà serà Malta, que ahir es jugava el lideratge del grup A amb Moldàvia, a la qual va vèncer per un contundent 61 a 39. Els amfitrions tenen a les seves files el gegant Samuel Degura, de 2,23 metres, fet que provoca que “el seu joc sigui lent, tot i que tenen qualitat i juguen a casa. Serà complicat guanyar, però ho intentarem”, va assenyalar Trillo. L’altra semifinal la disputaran Gibraltar i Moldàvia.