La UE Sant Julià agafa aire i revalida la Copa Constitució

S’ho van jugar tot a una carta per anar a Europa. Una final de Copa Constitució contra el campió de Lliga, una pròrroga que va començar sense gols i una tanda de penals en què el porter andalús Jesús Coca va ser l’heroi. Primer va aturar el penal llançat pel porter de l’FC Santa Coloma, Eloy Casals, i després va marcar el penal decisiu. La UE Sant Julià va revalidar el títol de la Copa Constitució, tot i que segurament el que més alegria dóna al club lauredià és classificar-se per disputar l’Europa League. La gran salvació dels clubs modestos del país. El seu mannà. La seva màxima font d’ingressos. El que es va quedar sense classificació europea va ser la UE Santa Coloma, present a les graderies de l’estadi Comunal ja que necessitava el triomf de l’altre club colomenc.
Va ser una final lletja. No amb entrades violentes sinó amb poc futbol. Dos equips que han arribat justos de forces. Gairebé al límit. Molta calor i poques idees. Un plat de difícil digestió que va durar 210 minuts i el millor va ser la tanda de penals. Tot i així, això mateix no ho deu pensar l’FC Santa Coloma. Els primers 45 minuts van ser de domini altern, però hi va haver més intencions de crear perill de la UE Sant Julià. Això sí, la primera oportunitat de gol la va tenir Albert Mercadé, que ahir va jugar molts minuts al lateral. El xut del de Torredembarra el va refusar Jesús Coca amb una gran estirada. Al minut 15 es va veure la primera aproximació amb cert perill de la UE Sant Julià. Un xut de falta per sobre del travesser de Sebas Varela que no va inquietar Eloy Casals. El tècnic Richard Imbernón s’ho mirava amb neguit des de la banda. Va deixar a la banqueta el migcampista Juvenal i també Juanfer Laín de manera sorprenent. Al minut 24, Arturo Gándara va marxar amb una acció de molta brillantor de Marc Pujol i amb un xut ras força llunyà va estar a punt de batre Casals, que va refusar a córner.
Al minut 34, l’àrbitre va xiular una falta comesa per Miguel Ruiz sobre Gabi Riera en comptes de donar la llei de l’avantatge quan Cristian Martínez marxava directe cap a la porteria de Coca. Acció protestada pel pitxitxi d’aquesta temporada. Tot seguit, Riera va demanar penal, però el jugador va posar més pa que formatge en la seva caiguda en sentir l’alè de Miguel Ruiz. Amb el 0 a 0 es va arribar al descans i amb un sospir d’alleujament de molta part del públic.
A la represa, Carlos Pérez va posar les accions individuals i també el poc encert rematador. Al minut 71, Casals va refusar una centrada de Pérez que va desviar Marc Rebés. Dos minuts després, Arturo Gándara assistia a Carlos Pérez al segon pal i aquest, amb la porteria buida, enviava inexplicablement a fora. El mateix jugador més tard es va topar amb l’encert de Casals i a tres del final Gándara va intentar driblar el porter colomenc, però també va salvar el gol lauredià.
Al temps extra van arribar els gols. Per fi. Al minut 100, Gabi Riera va avançar l’FC Santa Coloma convertint en gol una assistència de Tosqui, que va estar molt inspirat en els pocs minuts que va tenir. L’empat va ser immediat. Quatre minuts després, i el va fer Rodrigo Guida de volea a passada de Carlos Pérez. Ilde Lima va deixar els colomencs amb deu jugadors per lesió, però es va arribar a la tanda de penals, en què tots van marcar menys Casals. El porter aquesta vegada no va ser l’heroi, com a la Champions.