Un moment del partit entre la UE Engordany i la UE Sant Julià, ahir al Centre d’entrenament de la FAF.

La UE Sant Julià es manté imbatut en l’arrencada de la tercera volta

Redacció/Foto: Jonathan Gil

La Lliga Multisegur Assegurances va donar ahir el tret de sortida a la darrera volta de la competició, és a dir les darreres set jornades per acabar de determinar els equips que lluitaran pel títol i els que ho faran per no baixar. I ho va fer amb un duel entre el primer, la UE Sant Julià, i el quart classificat, la UE Engordany, que es van adjudicar els lauredians per 0 a 2, un triomf que els permet continuar com a únic equip imbatut de la competició.
I ho va fer en un partit travat, on l’àrbitre va treure fins a 12 targetes grogues, sis per cada equip, sense massa ocasions de gol i on els homes de Jesús Barón van saber definir millor a les àrees. El matx va arrencar amb els dos equips temptejant-se i sense arribar amb claredat als dominis de Jesús Coca i Ferran Pol, fins que al minut 23 Méndez canvia el joc d’esquerra a dreta perquè Pi avanci uns metres i fent la diagonal cap al centre superi Coca amb un fort xut ras ajustat al pal des de fora de l’àrea.
A partir d’aquí, els jugadors de Filipe Busto, amb més ganes que encert, van fer un pas endavant per mirar de fer-se amb el control del partit, tot i que no generaven ocasions clares de gol per inquietar Pol.
Aquesta tònica es va mantenir a la segona part. Només l’entrada de Cisse al 58 va canviar una mica les coses i va donar un nou aire a l’atac dels lauredians, que de mica en mica s’acostaven amb més perill a la porteria de Coca. A vuit minuts per al final, Cisse és objecte de penal per part de Miguel Ruiz i Luis Blanco no perdona des dels onze metres i sentencia el matx.
Per la seva part, el segon classificat, el Vall Banc FC Santa Coloma, en el partit que tancava la quinzena jornada de la competició al Centre d’entrenament de la FAF, es va desfer per 2 a 0 de l’FC Lusitans i va refermar la segona posició mantenint els quatre punts de desavantatge amb els lauredians.
Amb tot, el triomf dels colomencs no va arribar fins a la segona part quan, primer Aleix Cisteró, al minut 63, i després Julià Sànchez al 77 aconseguien batre la porteria defensada per Alberto Usubiaga.
En la resta d’enfrontaments, l’Inter Club Escaldes es va desfer per 1 a 3 de l’FC Ordino, i continua en tercera posició amb un punt menys que el Vall Banc FC Santa Coloma (28), mentre els ordinencs segueixen penúltims i un punt més lluny de la UE Santa Coloma, el sisè, després que aquesta empatés a 1 amb el cuer, FC Encamp.
Els homes d’Adolfo Baines van encarrilar ràpidament el triomf. Dos gols de Genís Soldevila, als minuts 18 i 34, posaven el partit de cara pels escaldencs, que van veure, però, com als cinc minuts de la represa Cristian Hidalgo, de penal, retallava diferències al marcador. No va ser fins al 91 que Vergara va anotar el tercer gol per l’Inter Club Escaldes que sentenciava definitivament el matx.
Finalment, a la Prada de Moles, un gol de Quim Altes en el temps afegit desfermava l’alegria dels aficionats de l’FC Encamp que veien com el seu equip igualava amb la UE Santa Coloma, que s’havia avançat amb un gol de Roberto Gomes al minut 59 de partit.
Amb aquest resultat, els d’Albert Viladrich deixen passar una bona ocasió per avançar l’FC Lusitans a la taula i acostar-se a la quarta posició, que ocupa la UE Engordany, última que dona dret a lluitar pel títol.