La UE Sant Julià, a tocar del títol

V. D.
Match-ball perdut pel Vall Banc FC Santa Coloma i ben aprofitat per la UE Sant Julià. Els lauredians, entrenats per Jesús Barón, ja toquen el títol i diumenge, en l’última jornada del play-off pel títol, la UE Sant Julià necessita empatar o guanyar el Vall Banc FC Santa Coloma per trencar l’hegemonia colomenca en la competició domèstica. Els lauredians van golejar ahir per 3 a 0 la UE Engordany i se situen primers, amb 53 punts. Mentrestant, els de Marc Rodríguez Rebull van perdre per 2 a 1 contra l’Inter Club Escaldes i se situen segons, a dos punts de la UE Sant Julià, i només té a un l’Inter Escaldes, tercer.
En la jornada simultània, els d’Adolfo Baines encara somien de classificar-se per competició europea i al minut 41 es van avançar amb un gol de Mateo Rodríguez, que va aprofitar una badada en la sortida del porter Eloy Casals. Tot seguit, l’àrbitre maltès va expulsar per doble groga Éric Rodríguez, Canario.  Als colomencs se’ls posava de cara per remuntar el partit, però a la segona part, Genís Soldevila i Santi Triguero, amb deu l’Inter, van gaudir de dues ocasions. Després l’àrbitre va perdonar la segona groga al colomenc De Azevedo. Al minut 80, Gabi Riera va empatar el partit després d’un error de Joan Bayona a la sortida d’un córner. Tres minuts després, gol miraculós de Carlos Gomes de vaselina.
La UE Sant Julià va superar per 3 a 0 la UE Engordany amb gols de Joel Méndez, Enric Pi i Juanma Hernández.
En el play-off per a la permanència, l’FC Encamp va baixar a la Lliga UNIDA, tot i golejar per 4 a 1 l’FC Ordino. L’empat de l’FC Lusitans, que promocionarà, contra la UE Santa Coloma els va descendir.

L’Atlètic Escaldes puja a primera

L’M-Perruquers Atlètic Escaldes, projecte liderat als despatxos pel jugador Fabio Serra, va assolir l’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances en aconseguir la victòria –amb l’empat ja tenia suficient– en la quarta jornada del play-off d’ascens de la Lliga UNIDA. Els escaldencs, que van descendir l’any 2007, es van imposar per 2 a 0 al Nova Constructora Penya Encarnada i van assolir el títol de segona i, per tant, van pujar a primera. L’Atlètic Escaldes, que abans d’agafar el projecte Fabio Serra estava a set punts dels primers llocs, es va avançar amb un espectacular gol del peruà Richy Hurtado i als minuts d’afegitó del segon temps, el francès Morgan Lafont va sentenciar amb un xut creuat des de fora de l’àrea. El porter Jordi Rodríguez, Tete, va evitar la golejada final.