Diari digital d'Andorra Bondia
El nou projecte del VPC Andorra encara està fent els seus primers passos. Foto: Facundo Santana
El nou projecte del VPC Andorra encara està fent els seus primers passos. Foto: Facundo Santana

L’ajuda al VPC en ‘stand-by’


Escrit per: 
Víctor Duaso
El nou projecte ambiciós del VPC Andorra encara està fent els seus primers passos. L’arribada de l’ex-jugador francès Thierry Lacroix ja està confirmada oficialment i també ha tingut els primers contactes amb el ministeri d’Esports. Sigui com sigui, en el repartiment de la primera convocatòria de les subvencions esportives del 2021, l’entitat presidida per Gerard Giménez rebrà 32.800 euros menys, per tant, un total de 77.200 euros. Això sí, Esports va donar una explicació. “La davallada, que no és només al VPC, sinó a altres entitats i clubs, és perquè els seus equips no han reprès amb normalitat la competició”, va assegurar la ministra d’Esports i de Cultura, Sílvia Riva, que va voler enviar un missatge de tranquil·litat. “Vull enviar a aquestes entitats, amb qui també hem contactat, un missatge de tranquil·litat. La segona part de la convocatòria serà la que retornarà el pressupost necessari si es reprèn la competició. Podran disposar d’aquests diners com habitualment”.
Per a Esports, el nou projecte del VPC Andorra és atractiu. “Estem en espera del projecte i també de saber com es justifica aquest augment que ells demanen. Ens han d’explicar quin ha de ser l’enfocament que li volen donar al club i quines partides creixeran, que suposem que serà per pagar al nou entrenador i també als fitxatges”. El club presidit per Gerard Giménez estipula que necessitarà una ajuda de 150.000 euros per a aquest nou projecte. “Ens han exposat un projecte sòlid i que engresca molt. Tenen el nostre compromís que si tornen a competir tindran el nostre suport”, va dir el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.
 
INCREMENT DEL 4%
El pressupost destinat a les subvencions esportives és un 4% major que el curs passat. En total hi ha 38 entitats (la Federació Andorrana de Triatló s’estrena com a recent creació i rep un total de 3.000 euros) i la quantitat total de les ajudes és de 3.560.830,25 euros. Un increment de més de 130.000 euros i es fixa una segona convocatòria entre els mesos d’agost i setembre, amb una bossa disponible per un import de 693.013,25 euros. “Apostem de manera decidida per donar suport a l’esport amb la dotació pressupostària més alta de l’última dècada”, va reconèixer Sílvia Riva.
Les entitats esportives que veuen incrementada la seva ajuda respecte a l’any passat són l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) que rebrà 51.500 euros (anteriorment va rebre 29.449 euros), també el Comitè Olímpic Andorrà (COA) puja amb 24.230 euros en tractar-se d’any olímpic. També incrementa el seu suport la federació d’atletisme (108.241 euros), la de canoa-caiac (88.855 euros) (Monica Doria és l’única esportista classificada per als Jocs Olímpics de Tòquio), la de karate (37.255 euros), la de petanca (10.000 euros), la de tennis, amb 209.200 euros, però 150.000 van destinats a la jove tennista Vicky Jiménez. “Ella ja pot dur a terme el calendari previst de partits i el d’entrenaments, que és molt exigent. El seu objectiu és situar-se al circuit professional”, va dir Sílvia Riva. També augmenta la de tennis taula (12.000 euros) i la motociclista (70.500 euros). Qui rep menys és perquè les seves competicions s’han aturat per la pandèmia i són el Bàsquet Club Andorra (119.798 euros), la FAE (881.600 euros), la de Ball Esportiu, la de Gimnàstica, la de Taekwondo, l’FC Andorra i el VPC. No ha demanat cap subvenció la Federació Andorrana de Tir amb Arc, però es pot incorporar a la segona convocatòria. També hi ha un total de 21 federacions que mantenen l’ajuda del curs passat. 
VPC Andorra
Govern d'Andorra
subvencions esportives
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic