L’Ebro ‘desemboca’ a tocar del Valira

El CD Ebro va desembocar a tocar del Valira. El Futbol Club Andorra va trencar ahir la ratxa de quatre empats consecutius en superar per 2 a 1 l’equip aragonès i puja fins a la tercera posició del grup III de segona B a un punt dels dos líders: el Lleida Esportiu i el CE Sabadell i empatat a 24 punts amb el Castelló. Els de Gabri García, encara amb baixes sensibles i després de jugar el partit de la ronda de prèvia de Copa del Rei dimecres, va fer uns bons primers 45 minuts, però després al segon temps va patir més del previst per tornar a sumar els tres punts en joc.
El partit a Prada de Moles –farcit de neu als costats i a les graderies– no podia començar millor i al minut 13, Ernest Forgas va marcar el primer amb un xut sec i ras des de la frontal de l’àrea per batre al porter Loscos. Set minuts després, Ernest Forgas va poder marcar el 2 a 0 en rebre una passada de Bover, però Loscos va refusar amb el peu. Aquesta ocasió va ser el preludi del 2 a 0 marcat per Musa Jr. L’extrem va aprofitar un greu error d’Abel Moreno en la sortida de la pilota i va superar Loscos amb un xut ras i col·locat. Abans d’arribar-se al descans, el suís Pinga, que ahir va ser titular, va entrar dins de l’àrea, va driblar Paco Aguza i es va deixar caure, però l’àrbitre Borja Martínez no va veure cap tipus de falta del central
A la represa, canvi de decorat. El tècnic dels aragonesos, Manolo Sanlúcar, va fer un doble canvi i el CD Ebro va anar a empatar el partit primer i després a buscar la remuntada. Al minut 47, Lolo Garrido va provar amb un llançament des de la frontal, però va sortir fora per ben poc. Al 61, el veterà central Espín va rematar de cap creuat a la sortida d’un córner i Ratti només va mirar la pilota com marxava a fora. Els de Gabri van tenir opcions de sentenciar el partit al contracop. Primer amb una acció de Musa Jr. que va marxar d’Abel Moreno, però el seu xut el va refusar Loscos amb el peu, el refús anava a parar a Loureiro i també Loscos se la treia de sobre i amb la porteria buida Forgas enviava als núvols. Qui perdona ho acaba pagant. És la màxima del futbol i al minut 69, Espín rematava de cap a la sortida d’un córner al primer pal i batia Ratti. A les acaballes, l’Ebro va disposar d’una oportunitat de Jesús Rubio, tot i així, Ratti va aturar sense problemes. A cinc del final, Forgas va fallar un u contra u després de rebre una genial passada a l’espai de Pachón, però l’ex del Reus B va enviar al cos de Loscos. I ja al temps d’afegitó, Stéphane Emaná, germà d’Achille, ex del Tolosa, va xutar per sobre del travesser perdonant l’empat. Tres punts i diumenge contra el Cornellà.

Gabri García: “Aquest era un partit per no patir tant”

Primera part bona, segona part fluixa. El tècnic de l’FC Andorra, Gabri García, era ben conscient que el seu equip va començar bé però després va baixar pistonada. Les baixes, el partit de Copa del Rei contra el CE Andratx... Els probables motius. “Empipat no estic. Hem d’estar contents perquè no hem empatat després de quatre empats consecutius. A més a més hem tornat a guanyar a casa, que és on ens hem de fer forts. Això sí, quan tu veus la primera part que hem fet i després la segona et quedes com decebut perquè creus que aquest partit era per no patir tant”, va indicar el de Sallent. L’entrenador dels tricolors no va voler buscar excuses. “Hem fet una primera part boníssima i una sèrie de circumstàncies han fet que la segona fos més fluixa. Sense cap excusa, però vam jugar dimecres i el físic ho nota. Hem d’aconseguir ser seriosos durant més minuts del partit i no perdre la concentració, és a dir, tenir més personalitat durant més minuts”, va sentenciar. El tècnic també està atent a la nova lesió de Fede Bessone.