L’eficiència russa s’imposa a la bona disposició tàctica andorrana

Joan Josep Blasco

L’estadi Comunal va viure una nova derrota de la selecció sub-21, aquesta vegada davant la potent Rússia. Tot i el resultat, els andorrans van mantenir un bon nivell davant un rival que semblava que feia poc però que va acabar golejant.

La disposició dels andorrans en el primer quart d’hora va ser atrevida i van arribar a l’àrea contrària enllaçant jugades, fins que en el primer xut rus a porteria va arribar el gol. Gorbatenko va rematar des de més enllà del mig del camp veient Oliva avançat, i el porter es va quedar mirant la pilota fins que es va colar dins la porteria. El resultat ja estava en contra, però van estar a punt d’empatar. Maneiro en un llançament de falta tret per Aloy es va llançar en planxa per rematar de cap a boca de canó, però Pesyakov va estar atent per desviar a córner.

Rizhoue va fer el segon en un doble xut dins l’àrea petita. El primer el va aturar Oliva, però en el segon ja no va poder fer res. El conjunt rus va continuar provant d’ampliar el marcador. Una vaselina de Balyaikin la va treure sota els pals Emili. L’esfèrica la va recollir Yavovlev, que de cap va fer lluir Oliva amb el puny. Abans d’arribar al descans, Rizhoue i Balyaikin van poder fer el tercer.

La segona part va començar de la pitjor manera possible. Smolov va avisar en el primer minut de la represa amb un xut ajustat al pal i, en el següent atac, en jugada personal, va marcar. El partit va tenir un tram en què el centre del camp va dominar, perdent velocitat de joc. En el minut 62 Gatagov, que acabava de sortir al camp, va mirar de sorprendre Oliva a pal curt, però el porter andorrà va estar atent.

La millor oportunitat dels andorrans va estar als peus de Joel, que va recollir una pilota en profunditat d’Emili i va xutar a la frontal de l’àrea aprofitant una sortida de Pesyakov, però l’esfèrica es va escapar per sobre del travesser. Gatagov, al minut 83, va fer el quart i Oliva va evitar el cinquè aturant amb el peu un xut de Gorbatenko.

El tècnic del combinat sub-21, Justo Ruiz, va assenyalar que el seu equip “va de menys a més” en aquesta fase, tot i que durant els partits hi ha cops en què falta concentració. “Hi ha moments que em fa l’efecte de saber el que hem de fer i a vegades desapareixem del camp.” L’entrenador va sortir en defensa d’Oliva en el primer gol, ja que “li demanem que jugui avançat”, però va lamentar que la imatge que estava donant el seu equip s’hagués perdut amb el gol de Gorbatenko: “No pot ser que ens afecti tant.” Malgrat perdre per 0-4, Justo va indicar que el joc rus “fa la sensació que no fan res, però si tenen una ocasió va cap a dins”.