Leiva i Galicia no troben a faltar la natació i s’imposen a l’Andorra Triatló

Uns 800 participants finalment es van reunir a l’Andorra Triatló, l’etapa al Principat de les Wild Wolf Triathlon Series by Polar, la quarta del calendari d’aquest circuit. La modificació en el traçat per la suspensió del segment de natació va fer que es convertís en un duatló. Però aquest element no li va fer perdre atractiu a la cita. Els favorits no van fallar i Jaume Leiva i Claudia Galicia van ser els guanyadors del recorregut llarg.

La prova no es va desenvolupar tal com estava programat en un principi perquè la temperatura de l’aigua del llac d’Engolasters, on s’havia de disputar el primer tram de natació, era massa freda. Estava per sota dels 13 graus, que és la temperatura mínima marcada per la seguretat dels triatletes, així que es va haver de suspendre. Es va prendre la decisió divendres i es va avisar amb antelació tots els participants. D’aquesta manera es reprogramava el recorregut. La modalitat olímpica s’iniciava amb una cursa a peu de 5,6 quilòmetres, per seguir amb 32 km de bicicleta i 10 km més a peu. En esprint les distàncies van ser la meitat cadascuna (2,3 km - 16 km - 5 km).

En l’olímpica els principals favorits no van fallar i van ocupar les posicions de podi. Leiva va sortir beneficiat del canvi. El campió d’Espanya de mitja marató de l’any passat, tot i arrossegar molèsties físiques, va aprofitar les seves capacitats per treure distància als seus principals rivals en les curses a peu. Es va adjudicar la prova amb un temps de 2.02.21 hores. La segona posició va ser per a Albert Parreño amb 2.09.05. En els últims quilòmetres en bicicleta es va veure condicionat per una punxada. La tercera plaça de la classificació la van compartir Xavi Llobet i Santi Pellejero, que van travessar junts la línia d’arribada, situada al parc Central.

En categoria femenina la victòria va ser per a Claudia Galicia, que signar un registre de 2.24.50. La van acompanyar al podi Maite Arraiza (2.25.33) i Tabita Caballero (2.40.57).

En la modalitat esprint es va imposar en masculí Pol Samsó amb un temps d’1.01.39. A continuació es van classificar Miguel Daporta (1.02.40) i Diego Robles (1.02.50). En femení el triomf va ser per a Alba Pardo amb un crono d’1.18.22. La van seguir Mireia Martí (1.20.09) i Anna Saura (1.22.04).

Per a l’Andorra Triatló hi havia inscrits més de 900 participants, cosa que permetia superar en la segona edició les xifres de la primera, però al voltant d’un centenar d’inscrits no van prendre la sortida. De cara a l’any vinent, amb l’esdeveniment més consolidat en el calendari de triatlons, s’espera arribar al miler de participants.