L’empat en el derbi colomenc permet al Don Pernil adjudicar-se el títol

J. J. B. /Foto: T. M.

Després de dos anys, el Don Pernil FC Santa Coloma torna a assaborir la sensació de ser campió de Lliga. Amb un empat amb el rival ciutadà en va tenir prou per sumar un nou trofeu a les seves vitrines i completar el campionat com l’únic conjunt que no ha perdut cap partit.

Un derbi és un derbi, i si hi ha un títol en joc encara més. Les graderies del camp d’Aixovall estaven plenes d’aficionats dels dos clubs, ja que qualsevol es podia proclamar campió. El matx va començar amb alternatives i gols, que feien presagiar una intensitat que provocaria que el marcador es mogués amb freqüència durant els 90 minuts. Però no va ser així. El Don Pernil es va avançar al minut 4 mitjançant Àlex Rodríguez, que va aprofitar una passada de Maicon. Però l’Escale UE Santa Coloma, sabent el que hi havia en joc, no va tardar a fer tornar la igualada, amb una diana de Luis Miguel des de fora l’àrea. Un xut en què Ricard va fer l’estàtua.
Un cop va passar la rauxa dels primers minuts, l’enfrontament va agafar un altre caire, amb arribades escasses. Per part de l’Escale, Rivi, en un llançament de falta, va fer lluir Ricard. En l’altra àrea, Maicon, el més incisiu dels 22 jugadors que hi havia al terreny de joc, va fer en jugada personal una rematada ajustada al pal que Rivas, estirant-se, va enviar a córner.
En el primer tram de la represa la situació no va variar en excés fins que un gol anul·lat va despertar el partit. Beto va marcar aprofitant una mala sortida del porter en una pilota bombejada, i l’àrbitre principal va donar gol. Els jugadors i la banqueta van celebrar-lo com calia, ja que quasi assegurava el títol, però l’assistent Laudino López des de la banda va marcar falta, així que no es va concedir el gol. El Don Pernil va provar de desnivellar el marcador, però sense encert. Genís, de xut des de fora l’àrea, va intentar sorprendre Rivas, que va desviar a córner.
El temps s’acabava i l’Escale necessitava gols per ser campió, així que va llançar-se cap a l’àrea rival, però amb més empenta que encert. Teixeira va tenir la millor ocasió en un contraatac en què Boris li va deixar una esfèrica franca per marcar, però es va perdre en un excés de driblatges, així que la defensa va desfer l’ocasió. Amb l’Escale abocat a l’atac, al minut 96 Rivas va ser expulsat per tocar amb la mà quasi al mig del camp una pilota que controlava Ribolleda i que li permetia fer bona part del camp en solitari cap a la porteria.
Amb la consecució del títol, directiva, cos tècnic, jugadors i aficionats del Don Pernil van celebrar la Lliga. L’entrenador, Xavi Roura, visiblement emocionat, va ressaltar que durant el curs “la constància ens ha donat el títol”, ja que ha estat “una temporada duríssima” perquè les baixes que van acumular jornada rere jornada han provocat que hagin estat “en quadre” durant bona part del curs.
En l’altre partit del play-off al títol, amb res en joc, el Matecosa UE Sant Julià va superar el Construccions La Posa FC Lusitans per 2-3. Sebas Gómez, de penal, i Alejandro i Victor Hugo van marcar per als lauredians, i Fabio i Dos Reis per al Lusitans.

El Casa del Benfica puja a Primera i l’Engordany perd la categoria
No només estava en joc el títol en la darrera jornada, sinó també el descens. En el matx entre el Borda l’Arena UE Engordany i l’FC Encamp estava en joc no perdre la categoria. El triomf va ser per als encampadans per 1-2. Quim Salvat avançava els encampadans de penal a l’últim minut abans del descans. Camerlo feia l’empat al minut 73 i Quintela donava la victòria al seu equip només dos minuts després. Amb aquest resultat, l’Engordany baixa a Segona Divisió i l’Encamp disputarà la promoció amb la UE Extremenya, que va empatar a un amb el CE Jenlai. El que torna a Primera és l’FC Casa del Benfica, que va vèncer l’FC Lusitans B per 1 a 3.