L’encert als darrers minuts permet acabar l’any guanyant

Tenerife sempre és una plaça complicada, tot i que el seu equip no està en el seu millor moment. El BC River Andorra va suar per aconseguir un nou triomf (68-78), tot i que no se li sumarà fins que no conclogui, a començaments d’any, la primera volta, ja que ahir només es jugaven partits avançats. Una victòria treballada que es presenta com la millor manera d’acabar l’any.

El principi del partit va tenir dos noms propis. Per una banda, Guigou, i per l’altra, Wright. El gallec del River va anotar els 8 primers punts del seu equip, atrapant a més rebots ofensius que permetien segones opcions en atac, mentre que el del conjunt canari en va fer 7. L’intercanvi de cistelles es va generalitzar durant els 10 primers minuts, amb triples de Sánchez i Maresch. El Tenerife, per això, va concloure el quart al davant (18-16). El que es va poder comprovar va ser la permissivitat dels àrbitres a l’hora de xiular, sobretot pels canaris, que no van rebre cap personal. Els andorrans en sumaven tres.

Al River li va costar tornar a entrar en el partit. No veia cistella. El rival s’escapava de cinc i Joan Peñarroya es va veure obligat a demanar temps mort per asserenar els seus jugadors. Però la situació es va seguir complicant amb el Tenerife 8 per sobre (25-17). Fins que va aparèixer Flis, que estava inèdit. Els seus punts van ajudar a retallar distàncies, i se li va sumar Jiménez. Tres tirs lliures consecutius de Santamaria sumats a un triple de Sánchez i dos punts de Jiménez van posar el River un altre cop per sobre (32-33) molts minuts després de l’última vegada que ho havien aconseguit. El quart va finalitzar amb un triple de Guigou i un últim de Sánchez, que feia que s’anés al descans 37 a 38. Pel que fa a les personals, el Tenerife seguia amb xifres baixes, amb només quatre.

La tornada als vestidors es va caracteritzar per la falta d’encert dels dos equips. Tot i així, quan van despertar, es van intercanviar cistelles. Els punts de Flis, Bavosi i Torres permetien al River continuar manant en el marcador, tot i que amb rendes mínimes. Quatre seguits de Sánchez permetien escapar-se de tres, cosa que podia ser el camí per arribar a avantatges superiors, però Guigou, que mantenia al partit el Tenerife, va fer tornar la igualada amb un triple.

Amb tot, els baixos percentatges en el llançament s’anaven succeint, cosa que va fer que durant més de dos minuts no es mogués el marcador. En el darrer va ser diferent. Pérez feia que els locals es posessin dos per sobre, però una tècnica a la banqueta del Tenerife va permetre a Santamaria anotar quatre tirs lliures seguits. En la següent jugada Jiménez va intentar el triple i va errar, però el rebot va ser per a Bavosi, que va anotar i va permetre així anar a l’últim quart 50-54.

El millor es va guardar per al final. En uns moments elèctrics els dos conjunts van treure el millor de si mateixos en l’aspecte ofensiu. Els canaris semblaven reaccionar, però allí hi havia Bavosi i Flis per clavar dos triples consecutius. A més, una tècnica a Guigou va permetre llançar quatre tirs lliures, un encertat per Torres i dos per Santamaria, que tenia una estadística immaculada des d’aquesta distància. Era el moment d’escapar-se i matar el matx. Dos punts de Torres posaven el River +7, que amb una cistella entremig dels canaris entre dues de Torres posava una màxima diferència de +9 (61-70).

La victòria estava encaminada. I en els pocs minuts que quedaven per endavant només es va acabar de confirmar. Bavosi va agafar les regnes del seu equip, no només en la direcció del joc, sinó també en l’apartat d’anotació. Una victòria més al sarró per concloure l’any de la millor manera, guanyant i sabent decidir un matx igualat en els minuts decisius.