L’encert de Wolfram desencalla un partit que permet continuar la ratxa

J.J.B

Un nom propi, el de Brandon Wolfram, va significar un impuls extremament necessari per decidir un matx perquè el BC River Andorra sumés el quart triomf consecutiu.

El rebot i la defensa van ser els aspectes a destacar del River en el primer quart, cosa que va permetre gaudir en tot moment el marcador a favor. L’encert inicial de Drame sota la cistella i els llançaments exteriors de Wolfram van permetre agafar avantatge, que es va intensificar amb el primer triple del matx, obra del pivot nord-americà, i d’un contraatac culminat per Galera després que Núñez interceptés una pilota. Una darrera cistella dels barcelonins va fer que s’acabés aquest primer tram amb 15-10.
El segon quart va començar de la millor manera, amb un triple de Matalí que posava el màxim avantatge fins llavors, de 8 (18-10). I precisament l’exjugador de l’Hospitalet es va convertir en protagonista, amb 7 punts inicials, que sumats a una cistella de Wolfram materialitzaven en 3 minuts que es passés a estar 14 per sobre (26-12). L’equip barceloní tenia veritables problemes per trobar bones opcions de llançament, fruit de la defensa que desenvolupava el River.
Però la reacció va arribar des de la línia de 6,25. Fins a tres triples consecutius, obra de Pérez i Raymond en dues ocasions, només tallats per un 2 + 1 de Núñez, retallaven distàncies, més 2 punts de Mestres que posaven un parcial de 0-8 per arribar al 29-25. En un tres i no res havien retallat 10 punts. Això va provocar que Julbe demanés un temps mort per redreçar la situació, i la resposta va venir de les mans de Wolfram amb dos tirs lliures, que tallava  el mal moment pel qual estava passant el seu equip.
La tasca defensiva que havia primat per part andorrana començava a fer aigües, cosa que aprofitava el rival amb cistelles que presentaven poca complicació. A més, hi havia un inconvenient important, com és que el màxim anotador del River, Pigram, no hagués sumat cap punt tot i intentar-ho repetidament. Sort dels percentatges de Wolfram, que sumava 13 punts, que permetien que l’Hospitalet no igualés el marcador.
En la represa es va repetir un guió semblant al que s’havia produït fins llavors, però amb moltes errades per totes dues parts. Wolfram es va posar l’equip a les espatlles per solucionar la crisi de joc. Quan havien transcorregut 25 minuts de partit van arribar els primers punts de Pigram, que materialitzava un triple. L’aspecte negatiu era que l’Hospitalet era capaç de contestar les cistelles que realitzava el River.
Una safata de Zamora permetia arribar a 10 punts per sobre (52-42), però una tècnica xiulada al mateix base, que significava la quarta falta personal, a continuació per protestar en demanar una personal, va permetre als catalans retallar 4 punts, tot en tirs lliures. I Wolfram continuava a la seva, amb quasi la meitat de punts del seu equip, encistellant des de totes les distàncies. S’arribava d’aquesta manera als últims 10 minuts amb un avantatge de 54 a 46.
Tocava distanciar-se perquè no arribessin els patiments i 4 punts consecutius de Núñez i Pigram permetien superar la barrera psicològica dels 10 punts (58-46). Però l’enfrontament encara s’havia de decidir. L’Hospitalet, amb un parcial de 0-8, va provocar que Julbe demanés un temps mort per frenar l’impuls que havia agafat el contrari. Matalí, amb una gran esmaixada, va trencar la ratxa barcelonina. Wolfram i Pigram el van acompanyar en forma de punts, però Higgs feia mal sota els taulers, cosa que provocava que el River no es pogués escapar. Un triple d’Andrés al darrer minut posava el 69-66 quan faltaven 39 segons. Drame va errar 2 tirs lliures i Pino, fintant, va posar l’Hospitalet a 1. Va arribar el moment de la sang freda i els tirs lliures. Pigram només va encertar-ne 1 i, ves per on, va assegurar el triomf del River robant una pilota en defensa, amb Wolfram que encertava un nou tir lliure final.