L’equip Triatló debuta amb tres corredors a les seves files

J.J.B

El ciclisme nacional compta amb un segon conjunt que competirà en proves de carretera aquesta temporada. Integrat en l’Sprint Club Andorra (SCA), l’equip Triatló participarà en diferents calendaris amb una esquadra formada de moment per tres corredors.

Emili Pérez, Xavi Pérez i Francesc Castillo són els components de l’equip i durant el curs completaran tot el calendari de la Challenge de veterans, prendran part en alguna prova de la Copa d’Espanya i en la Setmana Internacional de ciclisme Masters, on estan integrats la Copa d’Europa, el Trofeu Internacional i el Challenge Volta a Mallorca. També tenen establert competir en els Campionats del Món de màsters. En aquesta ocasió ho farien representant el club i no la federació. “Volen la màxima participació, i això ho permeten”, afirma Emili Pérez.
La idea de formar l’equip va sorgir per fer un conjunt “completament andorrà” en carretera, ja que l’SCA no compta amb aquesta secció en competició. Durant la temporada no descarta que el nombre de ciclistes augmenti, perquè això “ens serviria per lluitar per les victòries i la general. Si som més a les curses hi hauria més possibilitats d’ajudar-nos i ens serviria per fer bones classificacions per equips”.
L’estrena del Triatló va ser dissabte passat al Challenge Ciclista la Canonja - Trofeu la Rambla, amb un recorregut de 85 km. Emili Pérez va ser 31è entrant en el gran grup, a 29 m. del guanyador. Gabriel Hernández es va imposar a l’esprint amb 2.09.49 hores. Xavi Pérez va abandonar al km 30 per una punxada i Castillo, per una caiguda. A la Canonja també hi van ser corredors de l’Agrupació Ciclista Andorrana. Gerard Riart va ser 75è; Joan Rente, 84è a 4.22 minuts del vencedor; Albert Gómez, 105è, i Samuel Ponce, 111è a 12.33.