El migcampista de l’Inter Club d’Escaldes, Albert, es lamenta després de fallar l’última ocasió del partit, al minut 90 i que va aturar Rogers.

Les distàncies s’escurcen

Víctor Duaso
Ja no hi ha tanta distància entre uns i altres. Tant a nivell de selecció com a nivell de clubs. Una bona demostració va ser el partit d’ahir de segona ronda de la UEFA Europa League entre l’Inter Club Escaldes i el Dundalk FC irlandès, actualment tercer classificat de la Premier del seu país. Els d’Adolfo Baines van tenir tres oportunitats clares de gol per forçar la pròrroga, però Jordi Betriu, Genís Soldevila i Albert Reyes no van tenir la fortuna de transformar. És cert que el Dundalk FC es va quedar al minut 58 en inferioritat numèrica per la segona targeta groga que va rebre el central Andy Boyle per un cop de colze a Marc Pujol. Finalment, 0 a 1 a favor del Dundalk FC i el somni europeu de l’Inter Escaldes, d’aquesta temporada, arriba al seu final amb una derrota contra el Drita a la ronda prèvia de la Champions League i una altra desfeta a la segona ronda de la UEFA Europa League contra el Dundalk FC. El millor de tot plegat és que les distàncies s’escurcen, tot i la fluixa primera part dels d’Adolfo Baines.
La superioritat, en tots els nivells, del Dundalk FC es va notar des del primer moment, tot i l’il·lusionant inici de l’Inter Club Escaldes. Els d’Adolfo Baines van sortir al terreny de joc atrevits, però l’equip irlandès dirigit per l’italià Filippo Giovagnoli tenia les idees molt clares del que havia de fer sobre el verd de l’Estadi Comunal. Dos bons extrems: Duffy i Colovic i un mitja punta molt vertical i físic com Sloggett. Les centrades des dels laterals eren autèntic veri fins que al minut 13 va arribar el primer gol del partit. Una passada de Duffy a l’espai lliure el va saber aprofitar amb contundència el davanter McMillan amb un potent xut creuat que José Antonio no va poder aturar de cap de les maneres.
El gol va alimentar la confiança del Dundalk FC. Els irlandesos no van donar cap tipus d’opció a l’Inter Club Escaldes. Al minut 19, Colovic no va arribar a una passada de la mort de Murray des de l’esquerra. Els escaldencs no podien superar el mig del camp capitanejat en tots els sentits per Shields. Al minut 29 nou avís del Dundalk amb un xut des de 25 metres d’Sloggett. Les ocasions van seguir sense cap fre i al minut 35 Murray de falta escorada per l’esquerre es va topar amb un encertat José Antonio que va enviar a córner amb una bona mà. A la jugada següent, Murray va tornar a trobar-se amb un José Antonio inspirat en un remat a boca de canó després d’un servei del lateral Leahy.
L’única ocasió de l’Inter Escaldes va arribar gràcies a una jugada aïllada en un remat al segon pal i totalment lliure de marca de Genís que el capità Shields amb l’espatlla va refusar llançant-se a la gespa com si fos un porter. Els primers 45 minuts van acabar amb una falta directa de Murray des de la frontal de l’àrea que el pal va evitar el gol.
A la represa, l’expulsió de Boyle al minut 58 va marcar el partit. El tècnic italià va treure un extrem com Colovic –molta qualitat tècnica la del jugador serbi– per donar entrada al lateral esquerre Gannon. Els irlandesos van recular i van regalar el domini als escaldencs. Això sí, al minut 66 Gartland de cap a la sortida d’una falta va estar a punt de superar José Antonio, però el porter internacional va enviar a córner.
A partir de llavors, els de Baines van dominar, però els va faltar en alguns moments més velocitat i també més profunditat. Al minut 74, Betriu va estar a punt de marcar amb una centrada creuada que va llepar el pal. L’entrada de Bruninho va donar més profunditat per la banda al joc dels de Baines. Una centrada del portuguès per la dreta la va rematar totalment sol a l’àrea petita Genís, però el golejador català va fallar incomprensiblement de cap per sobre del travesser. L’entrada de Jordi Roca va servir per donar més amplitud al joc i una centrada d’ell la va rematar Reyes fluixa a les mans del porter Rogers. La pròrroga no va arribar i l’Inter va dir adeu a Europa amb una derrota que va demostrar que el futbol d’aquí no està tan lluny d’altres.