Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Ria, en un moment de la compareixença d’ahir.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Ria, en un moment de la compareixença d’ahir.

L’estudi per a l’ampliació del CTO estarà llest abans de l’estiu


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

L’executiu confia de poder tenir durant aquest primer semestre de l’any el primer estudi per veure com es podria abordar l’ampliació del Centre de Tecnificació d’Ordino. Així ho va explicar ahir la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva, després de la compareixença davant la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, on va desgranar les línies mestres de treball del ministeri per aquesta legislatura.

Riva, que va recordar que aquesta feina ja ha estat encarregada, va precisar que aquest primer estudi permetrà veure “com es podria ocupar aquesta part del terreny” així com “quin cost aproximat pot tenir” aquesta ampliació i si aquesta s’adiu i dona resposta a les demandes fetes per part de les federacions. 

En aquest sentit, la titular d’Esports, que va recordar també que una de les tasques del ministeri és veure i analitzar quin ús es pot donar a edificis de titularitat pública ja existents i que estan desaprofitats, va destacar que un cop es disposi d’aquest treball es parlarà amb les diferents federacions per veure quines d’elles es podrien beneficiar dels nous espais que sorgissin. Amb posterioritat, i ja de cara a futurs exercicis, s’incorporaria als pressupostos la dotació necessària per a la construcció d’aquesta ampliació.

D’altra banda la ministra, que va incidir que s’està treballant també en el desplegament reglamentari de la Llei de l’esport, va explicar que ja han tingut lloc les primeres reunions tècniques per veure com es poden impulsar bonificacions fiscals per a aquelles empreses que contribueixin o patrocinin entitats culturals i esportives. En aquesta línia, Riva va precisar que s’estan “ultimant detalls” per veure com es pot tirar endavant, si a través d’una “modificació estrictament de la Llei de l’impost de societats o si hi haurà llei de mecenatge que al seu torn també incidirà en la  llei de l’IS a l’hora de poder aplicar aquesta deducció quan s’acrediti una contribució a una entitat cultural o esportiva”.

Finalment Riva, que va avançar que de cara a la pròxima convocatòria de les beques ARA ja podria haver-hi alguna modificació, va explicar que s’està treballant, a partir de la feina del programa esqui-estudi que serveix de base, per “identificar” i “censar” el nombre de modalitats i el d’esportistes dins de cada una d’elles de cara a una futura implementació d’un programa esport-estudi.

estudi
ampliació
cto
estiu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic