L’FC Andorra guanya el Sants i torna a saber què és vèncer

Per fi. Després de vuit jornades sense conèixer la victòria, l’FC Andorra va tornar a guanyar (0-2). Va ser a domicili, al camp del Sants, amb dos gols de Cristian a la segona part.

Els tricolors van veure que el rival els deixava jugar, així que Justo Ruiz va decidir avançar la defensa i jugar en terreny barceloní. En la primera mitja hora les ocasions van ser escasses, amb només dues arribades locals. Marc Pujol, en una falta des de la frontal de l’àrea, va enviar la pilota fora. Moments després el migcampista internacional va patir la jugada desgraciada del matx. En un salt va rebre un cop de genoll de Maneiro, que li va trencar una costella, cosa que el mantindrà sense poder jugar el que queda d’any. Roca el va substituir al minut 39. Just abans del descans, Álvaro va fer una rematada que es va escapar ajustada al pal.

Només començar la represa l’FC Andorra es posava al davant. Un xut dins l’àrea d’Álvaro acabava en gol, però just abans Martín el feia caure, així que l’àrbitre va xiular penal i va expulsar el defensa català. Cristian s’encarregava de llançar-lo i marcar. A partir del gol els tricolors van decidir tenir un domini més gran de la pilota, amb el Sants intentant sorprendre amb un joc més directe. Al m. 70 Álvaro va veure l’entrada de Cristian al segon pal, i li va fer l’assistència entre la defensa i el porter perquè fes el segon. Amb el gol el Sants es va dedicar a penjar pilotes. Pol, atent, va dominar el joc aeri. A l’últim minut Álvaro enviava l’esfèrica al travesser en un centre xut.

En acabar l’enfrontament Ruiz lamentava la lesió de Pujol, una nova baixa duradora. Per contra, també mostrava satisfacció per haver tornat a vèncer i per com es va obtenir el triomf: “Hem tingut el partit controlat. Hem jugat amb intensitat i hem estat pràctics.” Com demana, es va complir l’objectiu de mantenir la porteria a zero, “defensant bé i demostrant que continuem sent un equip que a dalt fa mal”. Amb la victòria confia que la dinàmica torni a ser positiva: “Necessitàvem tenir un resultat així per treballar amb menys ansietat. Espero que ens doni més tranquil·litat i confiança.”