L’FC Andorra perd l’opció de ser colíder davant un Cervera molt superior

Hi ha dies en què s’ha de reconèixer que el rival és millor. Simplement. I precisament això és el que li ha passat a l’FC Andorra. Visitava el camp del Cervera en el partit que s’havia ajornat en la cinquena jornada. Tenia la possibilitat de posar-se colíder en cas de vèncer, però el que ho va aconseguir va ser el rival (3-1), que es va mostrar superior i dominador, sobretot en la segona part.

De fet, la primera mitja hora va ser l’única que es va mantenir igualada. Els dos equips s’havien de conèixer i no van posar gaire pressió a la porteria rival. Però els que van trobar el premi del gol van ser els tricolors al minut 23. Una passada a l’espai de Ludo va acabar als peus de Cristian, que encarava el porter, el driblava i marcava per avançar el seu equip. Podia semblar que el gol posaria nerviosos els locals, però no va ser així. Tot al contrari. Els va esperonar i no van tardar a empatar. Era al 36, amb una centrada que rematava encertadament un jugador entrant des de la segona línia.

En la segona part les coses es van complicar força per als andorrans, que es van veure clarament superats. Des dels primers instants es va poder comprovar que “només podríem defensar el resultat i sorprendre en contres”, com admet el mateix entrenador, Richard Imbernón. També es va apostar pel recurs de jugar amb pilotes llargues, però la manca de precisió provocava que les perdessin. L’entrenador, a més, es va trobar amb dos inconvenients importants. Primer, la lesió d’Emili al cap de cinc minuts de la represa per un esquinç al turmell, i després, al 75, l’expulsió de Marc Pujol en veure la segona targeta groga. Les ocasions lleidatanes es van succeir en tot el segon temps, però no se’n van materialitzar cap fins al 77, quan van fer el segon aprofitant una sèrie de rebots dins l’àrea. Al darrer minut el Cervera feia el tercer amb un xut des de fora l’àrea.

L’FC Andorra no ha pogut arribar fins al coliderat. Els tres punts l’haurien igualat a 17 amb el fins ara líder en solitari, l’Agramunt. El que sí que l’atrapa és el Cervera. Els tricolors segueixen cinquens amb 14. La derrota ha deixat “una sensació que no és dolenta”, afirma Imbernón. Tot i que s’ha perdut, “aquest és un camp on pocs equips guanyaran”. La imatge del rival ha calat. “Més que demèrit nostre, el mèrit ha estat d’ells. Hem fet el que hem pogut davant un equipàs. Es veia un conjunt de categoria superior”, i va ressaltar també que “no m’havia trobat mai amb un equip així”.

El fet de plantejar el matx sobretot en la segona part, cosa a què no s’està acostumat, amb l’equip més tancat i sortint al contraatac, va afectar el rendiment, perquè “no és la nostra manera de jugar”. Tot i la derrota, l’equip continua a la zona alta i dissabte rep a Aixovall el Tremp, que té els mateixos punts.