El conjunt d’Eder Sarabia va sumar ahir els tres punts en l’estrena a primera RFEF a l’Estadi Nacional.

L’FC Andorra supera el Linares i s’estrena amb victòria a la 1a RFEF

M.S./ Foto: Facundo Santana

L’FC Andorra va arrencar ahir amb bon peu la temporada i es va estrenar a la nova primera RFEF, l’antiga 2a B, amb un triomf convincent davant el Linares Deportivo per 1-0 a l’Estadi Nacional.

Els d’Eder Sarabia, que no va poder comptar amb els sancionats Aguado, Pastor i Vilà, van prendre des de l’inici el control del partit, davant un rival que mirava de pressionar a dalt per dificultar la sortida de pilota dels tricolors, amb cinc de les noves incorporacions a l’onze titular. Malgrat que el conjunt d’Alejandro Sandroni tenia la línia defensiva al mig del camp, els andorrans tocaven amb comoditat i just sobrepassat el minut tres el porter Nauzet Pérez va haver de sortir de l’àrea per rebutjar una passada a l’espai que buscava Hevel. A la jugada següent ho va tornar a provar Riverola penjant una pilota per darrere la defensa, tot i que massa llarga va acabar novament a les mans del porter del conjunt andalús, i al minut sis era Marc Fernández qui feia una passada buscant Bover també massa forta.

Domini absolut de l’Andorra però sense crear massa perill davant un equip que es defensava amb ordre però totalment inofensiu de cara a porta. Al minut 16, primer xut entre els tres pals dels tricolors després que Fernández recollís un canvi de joc de Bover i provés de sorprendre Nauzet des de fora l’àrea, i dos minuts després Hevel, després d’una brillant assistència de Fernández, no va saber resoldre sol davant Nauzet, que va acabar rebutjant amb el peu quan tot l’Estadi Nacional cantava ja el gol.

El domini andorrà va anar creixent i els andalusos només podien aturar els de Sarabia amb faltes. Dues grogues en dos minuts per a Carnicer i Perejón, per dues dures entrades al mig del camp, van esperonar els tricolors, i al minut 32, just després que Nauzet desviés una centrada enverinada de Bover, Eudald, amb una gran jugada personal desfent-se de tots els rivals que li sortien al pas, es plantava davant el porter del Linares i aquest cop sí que el superava per baixa avançant l’FC Andorra en el marcador i fent justícia al vist sobre el camp fins a aquell moment.

El gol va obligar els andalusos a estirar-se una mica més, tot i que deixaven més espai entre línies que podien aprofitar Fernández, per l’esquerra, i Bover, per la banda dreta. Al minut 35, Perejón donava un primer avís amb una bona centrada des de la dreta que no va trobar, però, rematador. A la jugada següent, nova centrada, ara de Marín, i cop de cap d’Hugo Díaz a les mans de Ratti. Carnicer ho provava de falta al 40, després d’una dura entrada de Sergio Molina, que va ser sancionada amb targeta groga, però el seu xut, fluix i centrat, va anar directament a les mans del porter tricolor.

Tot i les aproximacions del Linares, va ser l’Andorra qui va tenir l’ocasió més clara per tornar a moure el marcador. En una jugada personal, Carlos Martínez va superar Nauzet i va creuar la pilota, que Josema va poder desviar abans que creués la línia de gol en la que va ser la darrera jugada del primer temps.

La represa va arrencar sense canvis. En la primera jugada el Linares va forçar un córner, però la rematada de Fran Lara no va trobar porteria. La rèplica andorrana no es va fer esperar i Nauzet va haver de sortir als peus de Carlos Martínez i evitar-ne la rematada. Amb tot, era el conjunt andalús qui dominava i tancava l’Andorra a darrere, si bé, tot i tenir més presència prop dels dominis de Ratti, no acabava de crear ocasions de perill.

Sandroni va moure la banqueta, primer amb Barbosa, buscant més profunditat i després donant entrada a Etxaniz i Fenoll a la recerca del gol de l’empat. Un gol que va estar a punt d’arribar al 66 i que va salvar una mà miraculosa de Ratti, si bé la jugada estava anul·lada per fora de joc. Tot i la major pressió dels andalusos, però, va ser l’Andorra qui va estar a punt de sentenciar al minut 78, però Marc Fernández no va arribar a una bona centrada de Bover.

Als darrers deu minuts, als de Sarabia els va tocar patir. Etxanix al 84, amb Ratti totalment venut, va creuar massa la pilota rematant una centrada de Perejón. A cinc minuts del final, el tècnic tricolor va fer un triple canvi buscant cames més fresques, però també esgarrapar uns minuts importants per a un Andorra tancat a darrere i defensant-se de les escomeses del Linares, que, això sí, ho van provar fins al final amb més cor que cap.