L'Inter Escaldes celebra la classificació europea a l'Estadi Nacional.
 El davanter i màxim golejador de la lliga, Genís Soldevila, en el moment de marcar l’1 a 3 i superar el porter Jesús Coca.

L’Inter Escaldes, a Europa

Al maig del 2017, l’Inter Club Escaldes va assolir l’ascens a primera divisió. Aquest va ser el primer pas d’un club que estava passant per molts problemes de tot tipus, com altres clubs del país. El projecte va semblar passar a bones mans. Una d’elles la de l’exinternacional Toni Lima. Al juliol del 2020 fan dos passos importants més per una entitat que agonitzava fa quatre anys. Acaben la lliga regular, la del Covid-19, en primera posició amb 47 punts –només dues derrotes– i classificats per primera vegada en la seva història, fundat l’any 1991, per disputar competició europea. Ara queden tres jornades, les del play-off pel títol, i aquí s’acabarà veient si disputaran la prèvia de la Champions League o la prèvia de l’Europa League. Volen el títol. El seu màxim rival és el vigent campió, el Vall Banc FC Santa Coloma, que ahir va empatar 1 a 1 contra la UE Sant Julià i acaba la lliga regular a tres punts del primer lloc. Els colomencs no volen trencar l’hegemonia de sis títols de competició domèstica consecutius. Avui a les 13 h se sorteja el play-off pel títol i el vigent campió començarà amb desavantatge de tres punts.
L’Inter Club Escaldes va patir els primers 45 minuts contra la UE Engordany. En el derbi escaldenc, els de Vicenç Marqués van tenir les millors oportunitats de gol i això que el tècnic de l’Inter, Adolfo Baines, aquesta vegada sí que va jugar amb el millor equip possible. Al minut 3, una centrada per l’esquerra de l’argentí Matías Rudler no va arribar per ben poc a Hamza al segon pal. Quatre minuts després, Aarón Sánchez marxava per velocitat de Toni Lao, l’internacional assistia Matías, que aprofitant la relliscada d’Ilde Lima, es quedava tot sol davant José Antonio, però el porter andorrà va salvar amb una bona mà l’un contra un. Tot seguit, xut sec de Valentín Spano i José Antonio enviava la pilota a fora. En el córner, Sebas va estar a punt de marcar de gol olímpic, però el porter internacional va refusar.
Els d’Adolfo Baines van aconseguir despertar i al minut 13 una centrada de Cristian Martínez cap a Oliveira no la va aprofitar el davanter portuguès ja que Valentín Spano va refusar amb el pit. Al minut 22 va arribar l’1 a 0 i va ser després d’una assistència de Luigi San Nicolás, que la va materialitzar amb un xut a l’escaire Hamza. Aquest gol va venir acompanyat pel que va marcar al minut 33 Txus Rubio del Vall Banc FC Santa Coloma contra la UE Sant Julià. Per tant, els de Marc Rodríguez se situaven líders. L’Inter, amb més cor que cap, va poder empatar amb un xut llunyà de Marc Pujol que va aturar en dos temps el porter andalús Jesús Coca.
A la represa, els de Baines van sortir al terreny de joc amb més agressivitat. Al minut 49 va marcar Cristian amb un xut creuat després d’un greu error d’Aguero en una passada de cantó a cantó cap a Matías. Tres minuts després, una centrada de Jordi Roca la desviava en pròpia meta d’Spano i superava Coca. Els de Marqués van reclamar dues faltes prèvies. Una sobre Sebas Gómez de Genís i una altra per joc perillós de Cristian. L’1 a 3 va arribar al minut 67 amb un gol de Genís Soldevila després d’una assistència de Marc Pujol. Els de Baines van fallar una col·lecció d’ocasions al contracop i Sebas Gómez al minut 87 va posar emoció al partit mentre que Sergio Urbano del CE Sant Julià empatava i feia que el Vall Banc FC Santa Coloma passés de somiar amb el lideratge a acabar la lliga regular a tres punts de l’Inter.

El Penya Encarnada torna a primera

La Nova Constructora Penya Encarnada torna a primera. L’equip dirigit per Albert Jansà es va imposar dissabte al vespre per 1 a 2 a la Immobiliària CISA La Massana que encara pot aspirar a l’ascens amb la promoció contra el penúltim classificat de primera. El Penya Encarnada necessitava guanyar per assolir el títol de la segona divisió i al minut 9 ja va obrir el marcador amb un gol de Jefferson Martins després de rebre una passada de Fran Estragués i superar el porter argentí Gastón Folgar pel primer pal. Els massanencs, dirigits per Jordi Pascual, van estavellar una falta des de mig camp al travesser. Al minut 21, un penal sobre el francès Gabriel Leighton el va convertir Lluís Martins, el germà de Jefferson. Els massanencs van escurçar diferències al límit del descans amb una rematada de cap de Diego Marinho, més conegut com a Deco, a la sortida d’un córner. El marcador ja no es va moure més i el Penya Encarnada torna a primera divisió.