Els homes d’Adolfo Baines han aconseguit dos títols en tot just una setmana.

L’Inter s’abona a la història i tanca la temporada amb el desitjat doblet

M.S. / Foto: Facundo Santana

L’Inter Club Escaldes es va adjudicar ahir la Copa Constitució Protecvall en derrotar el Vall Banc FC Santa Coloma per 2-0, amb gol de Bruninho al minut 69, i va completar així amb el doblet una temporada històrica després d’haver-se proclamat campió de la Lliga Multisegur Assegurances dijous passat.
Igual com en el matx que els va enfrontar al play-off pel títol, escaldencs i colomencs van arrencar el partit amb molt respecte pel rival, si bé ràpidament els homes de Marc Rodríguez van prendre la iniciativa i es van fer amb el domini del joc. Amb tot, la primera va ser per al conjunt d’Adolfo Baines. Cristian Martínez, des de tres quarts de camp, va veure avançat Casals i va intentar sorprendre’l, tot i que aquest va aturar sense dificultat rectificant amb rapidesa la seva posició. A partir d’aquí, tres aproximacions consecutives del Vall Banc. Al minut sis i mig, Enric Pi remata forçat des de dins l’àrea a les mans de Gomes, dos minuts després Marc Pujol es creua per refusar una bona jugada de Jordi Aláez des de l’esquerra i al minut deu és Náljera qui remata de cap per damunt el travesser una bona centrada de Pi.
El partit es jugava en el camp de l’Inter, que tenia dificultats per acostar-se amb claredat als dominis de Casals. Briñez ho va provar de fora l’àrea però va xutar molt desviat. Pedro Santos responia pels colomencs amb un xut llunyà després d’un córner que tampoc va trobar porteria. La més clara, però, la va tenir Pi, que al minut divuit rematava al pal una centrada des de la dreta. L’ocasió no va fer reaccionar els de Baines que, això sí, van tenir la seva en aprofitar un error dels colomencs. Al 28, Martínez va interceptar una passada horitzontal de Cisteró i va encarar porteria tot i que va xutar fora.
El Vall Banc va continuar pressionant la sortida de pilota dels campions de lliga, i abans del descans Pi, a la sortida d’un córner i Miranda després de pentinar un llançament des de la cantonada al primer pal van tenir l’opció d’avançar els de Marc Rodríguez.
El segon temps va arrencar igual que el primer. Els colomencs pressionant i buscant la porteria rival i els escaldencs esperant el seu moment. Un xut massa centrat de Nájera des de la frontal aturat per Gomes va ser ràpidament contestat per una rematada de Bruninho, ben aturada també per Casals.
De mica en mica, però, els de Baines, que va donar entrada al camp a Albert Reyes després del descans, es van anar traient la pressió dels colomencs del damunt, van fer un pas endavant i es van anar acostant cada vegada amb més perill a l’àrea de Casals. Al 61, Antoni Lao va donar un primer avís rematant al travesser una centrada de Bruninhi, sis minuts després, i després d’una petita tangana per una falta al mig del camp que va acabar amb grogues per a Blanco i Martínez, era Genís Soldevila qui rematava fora. I al 69, Miranda va desviar un remat de Martínez que va estar a punt de sorprendre Casals. Precisament, del córner posterior va arribar el gol. Lao des de dins l’àrea va cedir enrere per Bruninho, que de xut ras i sec per baix va superar el porter colomenc.
El gol va tocar anímicament els de Rodríguez, que van veure impotents com Pujol, en dues ocasions salvades per Casals, estava a punt d’ampliar el marcador. No va perdonar ja en el temps afegit Genís, que va veure avançat Casals i el va superar per alt amb un golàs que sentenciava el matx. Ja a les acaballes del matx, el colomenc Àlex Sànchez va rematar al travesser des de fora l’àrea.
Abans del partit, Genís Soldevila, designat com a millor jugador de la final, va recollir el trofeu que l’acredita com a màxim golejador de la Lliga Multisegur Assegurances, amb 17 gols, i Eloy Casals va recollir el guardó que premia el Vall Banc FC Santa Coloma com a equip menys golejat.

Adéu de Rodríguez

D'altra banda, al final del partit, el tècnic Marc Rodríguez va confirmar que no continuarà l'any vinent a la banqueta del Vall FC Santa Coloma i que tornarà a Barcelona després de dos anys al país. El tècnic no ha acabat gens satisfet de la temporada. De fet, en la compareixença prèvia a la final de la Copa Constitució Protecvall ja va qualificar la temporada com un "fracàs" independentment que avui els colomencs haguessin aconseguit o no el títol de Copa.