Un gol d’Enric Pi al minut 4 de la pròrroga va fer el pas a la final al Vall Banc.

L’Inter vol també la Copa

Redacció/Foto: Facundo Santana

L’ambició de l’Inter Club Escaldes no té aturador. Després de guanyar dijous la primera lliga de la seva història els escaldencs volen ara també la Copa Constitució. Els homes d’Adolfo Baines van derrotar novament ahir la UE Sant Julià per 2-1 al centre d’entrenament de la FAF i buscaran dimecres el doblet davant el Vall Banc FC Santa Coloma, que es va imposar 1-0 a la UE Santa Coloma a l’Estadi Nacional en un matx que es va resoldre a la pròrroga després d’arribar a la fi del temps reglamentari amb empat a zero a l’electrònic.
A diferència del matx de dijous, però, els escaldencs no van ser millors que els lauredians, tot i que sí més efectius. Els homes de Jesús Baron van sortir pressionant des de l’inici si bé no transformaven el domini en ocasions clares. Piera va posar a prova Josep Gomes d’un xut de falta al minut 12 i deu minuts després Rosillo no va poder rematar en rebotar la pilota en un defensa escaldenc.
Els de Baines buscaven trencar l’avançada defensa laurediana amb passades filtrades i després que a les dues primeres Genís caigués en fora de joc, a la tercera Betriu sí que va trobar el seu company en posició correcta i aquest davant del porter va cedir a la dreta per Oliveira que a plaer va anotar el primer al 24 de joc. El gol va fer mal als lauredians, que van baixar el ritme i van concedir més espais al rival. A un minut dels 45 reglamentaris, Genís culminava una contra i ampliava l’avantatge.
El segon temps, però, va arrencar com el primer. Domini dels lauredians, que van posar setge a la porteria de Gomes, el gran heroi del partit. I és que el porter dels escaldencs, que no va poder fer res al minut 62 davant la rematada de Rosillo després d’una gran jugada de Piera, va aturar al 82 un penal al propi Piera que hauria suposat l’empat a dos. Gomes, però, no es va quedar aquí, a tres del final volava per desviar un cop de cap de Rosillo quan ja es cantava el gol i ja en l’afegit desviava també la rematada de Varela just abans de la fi del matx.
A l’Estadi Nacional, Vall Banc FC Santa Coloma i UE Santa Coloma van disputar un partit força travat. Molt respecte entre els dos conjunts i molt poques ocasions. Al minut 24 una falta lateral servida per Pi no va trobar rematador en la que va ser l’ocasió més clara del Vall Banc abans que Àlex Martínez, ja a l’afegit del primer temps, es plantés sol davant Pires però no encertés a superar-lo. Abans del descans, ho va provar Jordi Rubio per la UE en una falta frontal, que va aturar amb comoditat Casals.
A la represa es va mantenir la mateixa tònica. Nájera va rematar fora només començar i Rubio, de falta, provava de nou un encertat Casals. Al 74, Enric Pi va estar a punt d’avançar el Vall Banc amb un cop de cap creuat, però Pires va volar i va treure una mà salvadora. Riestra responia amb un xut llunyà que obligava a estirar-se al porter dels de Marc Rodríguez, que ja en temps afegit van veure com Ramos no encertava a trobar porteria després de rematar un córner al segon pal.
Duel per tant a la pròrroga i aquí el Vall Banc va estar més encertat. Tot just al minut 4 una canonada des de fora l’àrea de Pi superava Pires i encarrilava la classificació. Ho va provar la UE Sant Coloma fins al final  del matx, però el marcador ja no es va moure.
De retruc, la classificació per a la final d’Inter Club Escaldes i de Vall Banc FC Santa Coloma dona el tercer bitllet europeu a la UE Engordany, que com a tercer classificat jugarà la ronda preliminar de l’Europa League.