Lluís Marín comença la temporada en la prova de la Copa del Món a Telluride

J.J.B

Són uns quants els mesos que fa que Lluís Marín no competeix, i iniciarà la temporada en el circuit més fort. Ho farà aquest cap de setmana en la prova de la Copa del Món a l’estació nord-americana de Telluride, en una campanya important per a la seva consolidació i amb els Jocs Olímpics d’hivern de Vancouver a l’horitzó.

La campanya passada el surfista de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va enllaçar una sèrie de lesions i accidents, que el van apartar de les curses quan en millor estat de forma estava. D’aquesta manera, la seva progressió i els resultats obtinguts es van veure truncats. En la darrera incidència va haver de ser intervingut quirúrgicament per un tall que es va fer a la zona abdominal en caure amb la bicicleta. Ja recuperat, el 15 de setembre va començar els entrenaments, que ha portat a terme a les geleres de Saas Fee (Suïssa) i Hintertux (Àustria), on ha compatit jornades d’entrenaments amb components dels equips francès, suís i polonès.
Dissabte es disputarà a Telluride les rondes classificatòries de la prova de boarder cross, per celebrar diumenge les finals, en què entraran els 32 millors. Aquesta serà la primera prova de la temporada per a Marín, així que en les primeres curses haurà d’agafar ritme de competició i anar-se consolidant, a més d’anar sumant experiència. En el seu programa de competició hi ha fer totes les proves del circuit de la Copa del Món, algunes de la Copa d’Europa i prendre part en campionats nacionals.
Marín tindrà de temps fins a finals de gener per guanyar-se un lloc per participar en els Jocs Olímpics de Vancouver, que se celebraran del 12 al 28 de febrer del 2010. De moment té plaça per ser a la cita, en què es reuniran 36 surfistes, però ha de mantenir la seva posició en el rànquing mundial en les setmanes entrants fins que la FIS faci pública la llista en aquelles dates.
Els objectius de la temporada imposats des de la FAE se centren en la classificació per a les finals en totes les proves del calendari de la Copa del Món, i estar entre els 15 primers en Copa d’Europa i entre els 10 millors en els campionats nacionals. Ens els Jocs, s’espera que es classifiqui per fer les rondes.