Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú d'aquest matí.
Un moment de la sessió de consell de comú d'aquest matí.
Interior del futur estadi de Prada de Moles.
Interior del futur estadi de Prada de Moles.
Les instal·lacions de l'estadi de Prada de Moles.
Les instal·lacions de l'estadi de Prada de Moles.
Les instal·lacions de l'estadi de Prada de Moles.
Les instal·lacions de l'estadi de Prada de Moles.

Llum verd provisional a l’estadi de l’FC Andorra a Prada de Moles


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: E. P.

El Comú d’Encamp ha donat llum verd avui a l’adjudicació provisional i condicionada a l’FC Andorra de la zona de Prada de Moles per tal de poder tirar endavant l’estadi que ha de permetre el retorn del club a la parròquia. 

La cònsol major encampadana, Laura Mas, que ha recordat que “és un punt que tots defensàvem en les nostres propostes electorals”, ha remarcat que “és un acord complet que ha de permetre la reactivació econòmica de la parròquia, més enllà de la pròpia activitat futbolística”.

Ara, en un termini de sis mesos, el club ha de presentar el projecte constructiu, el pla de viabilitat, l’oferta concreta dels espais publicitaris dins l’estadi, el compromís d’assumir el cost que superi els 90.000 euros de lloguer de la parcel·la on es farà el camp d’entrenament, atès que fins aquesta xifra se’n farà càrrec la corporació parroquial, així com els avals personals dels socis, ja que qualsevol canvi accionarial ha d’estar validat pel Comú i la garantia que si abans dels 15 anys s’abandona la concessió caldrà fer front als pagaments que quedin pendents. 

Quant a les xifres, la inversió estimada per tal de poder construir l’Estadi de Prada de Moles serà de 26 milions d’euros. En aquest import, que sufragarà l’FC Andorra, hi ha inclòs el camp d’entrenament, que està valorat en un milió. Mas ha destacat que “el camp d’entrenament és molt important perquè servirà perquè es puguin atendre tots els compromisos que ara té adquirits el Comú a Prada de Moles i, per tant, també haurà d’estar adaptat al rugbi”.

A més a més, el cànon al qual  haurà de fer front l’equip de futbol serà d’aproximadament 14 milions d’euros pels 35 anys que durarà la concessió, que no seran pagats amb contraprestació econòmica, sinó amb drets d’ús de l’estadi per part del Comú durant aquests anys i també amb patrocini tant a segona divisió com a primera.

Sobre l’impacte a les arques comunals, la corporació farà una inversió complementària de 6 milions d’euros mitjançant un préstec, i farà una proposta de patrocini a l’FC Andorra d’un milió d’euros anyal, inicialment per a 4 anys. Tot i això, la cònsol ha apuntat que aquest acord es pugui renovar perquè “no podem renunciar a l’impacte que suposa poder-se veure tant a segona com a primera divisió”. 

Pel que fa al retorn, els estudis preliminars apunten a un milió d’euros mentre el club jugui a segona divisió i que s’elevaria fins a 1,7 si s’aconseguís l’ascens a la màxima categoria del futbol espanyol. A més a més, en l’acord s’estableix que l’FC Andorra realitzi activitats complementàries a la del futbol.

Els dos grups de l’oposició, el PS+Independents i Agrupament Encampadà, han mostrat el seu suport al projecte però amb matisos. Des de la bancada socialdemòcrata, el seu cap, David Rios, ha dit que “nosaltres estem completament d’acord amb el projecte, era un compromís que teníem, que l’Andorra es quedés a Encamp. No obstant això, ens abstindrem perquè ens han sorgit dubtes sobre el sistema que s’ha escollit des de la majoria, és un sistema que no s’havia vist mai a Andorra. Però en el moment de l’adjudicació definitiva hi votarem a favor”.
 
Per la seva part, Esther Vidal, d’Agrupament Encampada, ha garantit el suport de la seva formació al projecte, però que “ens ha sorprès veure com ha canviat el cànon, que inicialment havia de ser 250.000 euros anuals i ara és amb publicitat i drets d’ús”.

El cònsol menor, Jean Michel Rascagnères ha fet una explicació jurídica on ha remarcat que “aquests dubtes que li han sorgit, senyor Rios, també els hem tingut nosaltres. Per això comptem amb un seguit d’informes jurídics que garanteixen que aquesta manera de fer l’adjudicació, començant per una provisional i condicionada, i després en sis mesos la definitiva, és la que garanteix més seguretat jurídica i evita qualsevol impugnació, malgrat que només hi ha un licitador”.

Per la seva part, el conseller d’Esports, Xavier Fernàndez, ha volgut agrair la feina “que ha fet tothom tots aquests anys, des del 2018, quan va aterrar per primer cop l’FC Andorra a Prada de Moles”. Durant el seu parlament ha recordat les diferents categories de les quals s’ha vist futbol, fent especial èmfasi en el partit de Copa amb un primera divisió. Fernàndez ha remarcat que “en el mandat 2012-2015 es va fer només una inversió en plena crisi i és el que avui coneixem com a l’estadi de Prada de Moles. I per això vull fer un agraïment als consellers d’aquell Consell de Comú”. 

Ja en la compareixença davant els mitjans de comunicació posterior a la sessió de Consell de Comú, Mas va destacar que “és un projecte que va més enllà del futbol” i que “ha de servir per enriquir la parròquia”.

El club renova l’acord amb MoraBanc per tres anys més

Després de l’ascens de l’FC Andorra a La Liga Smartbank, segona categoria del futbol professional espanyol, MoraBanc i el club tricolor han arribat a un acord per renovar el patrocini com a partner principal per a tres temporades. Lluís Alsina, conseller director general de MoraBanc, i Ferran Vilaseca, president de l’FC Andorra, han signat un acord per renovar el suport iniciat el 2019 amb l’entrada de Kosmos, de Gerard Piqué, i Clayton al capital de l’FCA.

D’altra banda, el club ha anunciat la cessió d’Eudald Vergés al CE Sabadell per a una temporada, i la de Diego González a l’Eldense, també per a un curs.

llum verd
provisional
estadi
FC Andorra
Prada de Moles
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic