L'Spartan Race, tot un èxit. Foto: Facundo Santana
L'Spartan Race, obstacles al centre d'Encamp. Foto: Facundo Santana

L’Spartan Race ja té lloc ideal

L’Spartan Race ja ha trobat el seu lloc ideal: el centre d’Encamp. Per segon any consecutiu, la cursa d’obstacles inspirada en el llegendari entrenament dels soldats espartans de l’antiga Grècia, va tenir el centre de la capital encampadana com a epicentre de la competició.
La sisena edició va aconseguir la participació de 3.430 espartans (amb els seus respectius companys es van comptabilitzar més de 8.000 persones a Encamp). “El cap de setmana ha estat espectacular, sobretot per poder posar en marxa competicions d’aquesta mena després d’haver superat els moments més durs de la pandèmia”, va reconèixer el director general d’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz. Portar-ho al centre d’Encamp no va ser per motius esportius, sinó que es va fer de manera obligada per la situació sanitària del 2020. “Sense voler-ho s’ha convertit en una millora absoluta de l’experiència”, va dir Sanz. I d’aquí no es mourà en les pròximes edicions.
Resistència, agilitat, reflexos i força són importants, com també la velocitat. Obstacles de tota mena, com saltar tanques, fossats d’aigua, murs per escalar, salts per sobre de les fogueres, grimpar cordes o fer equilibris. També llançar javelines o aixecar grans pesos. Per tant, si córrer a un li sembla poca cosa i li van les emocions fortes, s’inscriu a les conegudes Spartan Race.
L’èxit de la cursa d’obstacles més mediàtica i forta del món no només es va mesurar en nombre de participants. “Els establiments hotelers han registrat ocupacions del 100%, mentre que la resta oscil·len entre el 80 i el 90%. Això està molt bé. El poble està ple i creiem que superarem les expectatives”, va indicar el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, que espera continuar el lligam amb l’Spartan Race. “Esperem que duri molt temps. Treballarem perquè puguem fer la competició molts i molts anys”, va dir Marot, que com Ángel Sanz no descarta acollir un Campionat d’Europa d’Spartan Race. De moment, l’acord amb l’Spartan Race es va renovar el 2020 per quatre anys més.
També es va parlar del futur i la intenció serà poder celebrar novament la cursa Kids i concentrar la sortida i arribada en un mateix punt per poder assolir un ambient molt més espartà.
L’Spartan Race va complir un estricte protocol de mesures sanitàries per prevenció de la Covid-19. Tots els participants van passar test d’antígens i també una prova PCR abans de prendre part en la competició. “Agraeixo la col·laboració publicoprivada amb els ministeris de Turisme, Salut, Medi Ambient, Andorra Turisme i el Comú d’Encamp. Gràcies a ells hem pogut treballar com en cap altre lloc. Hi haurà Spartan Race mentre ens deixin”, va assegurar Ángel Sanz. Encamp, territori espartà.

Albert Soley i Jezabel Kremer repeteixen triomf en imposar-se a la cursa Súper

Albert Soley és campió d’Europa de les Spartan Race Mountain Series i que també té el títol de campió del món en la categoria 25-29 en el XTERRA. El de Bigues i Riells va guanyar dissabte a la cursa Beast i ahir va certificar el seu doblet en imposar-se a la cursa Súper. Una prova de 10 quilòmetres i 25 obstacles, amb 800 metres de desnivell. Albert Soley va creuar la meta amb un temps d’1 h 01’35”. El segon classificat va ser Adrián Martín Cruzado amb 1 h 01’44”. El podi el va completar el francès Thibault Jean amb 1 h 05’14”. Com a participant andorrà va destacar el tretzè lloc de Guillermo López Cross amb una 13a posició amb un temps total d’1 h 16’59”.
En categoria femenina, també va repetir triomf la francesa Jézabel Kremer, amb 1 h 19’51”, seguida de la catalana Ona Sociats i de la russa Natalia Gurchenkova. La prova Beast era puntuable per al Campionat d’Espanya.
Dissabte també es va disputar l’Ultra, de 50 quilòmetres i 60 obstacles, la victòria va ser per al portuguès Samuel Castela i Ana Filipa Castela. El primer d’ells va fer un temps de 7 h 21’01” i la segona va fer 9 h 11’01”.