L’Ultra Trail, més extrema que mai

La bona acollida que va tenir la primera edició de l’Andorra Ultra Trail va donar forces a l’organització, que ha preparat per a aquesta segona edició un recorregut millorat, més llarg, molt més dur i a priori més divertit.

Així doncs, per la cita, fixada per al 26 de juny, s’ha preparat un recorregut de 112 quilòmetres (l’any passat van ser 108) amb un desnivell molt superior al de la primera edició, 9.700 metres. Segons va comentar l’organització, es tracta d’un circuit molt tècnic, ja que al desnivell i a la longitud s’hi ha de sumar la qualitat de terreny, de gran dificultat fins i tot per als corredors més experimentats.
En aquesta edició, en comptes de tenir el tret de sortida a Arcalís la cursa començarà a Ordino i els corredors s’enfilaran en primer lloc al pic del Clot del Cavall, coronaran la cota màxima al Comapedrosa, descendiran fins al bony de la Pica i, arribats a aquest punt, baixaran fins a la Margineda.
Els corredors agafaran la costa de Boumort per accedir a la collada dels Pessons, que donarà lloc a un descens i un ascens posterior al pas de les Vaques, la cresta de la Cabana Sorda i, a l’últim, la collada dels Meners. La cursa s’acabarà al mateix lloc on haurà començat un dia abans, és a dir, a Ordino.
A banda del recorregut de la prova ultra, també es farà, igual que l’any passat, una cursa trail de 30 quilòmetres per a corredors menys experimentats, amb un recorregut equilibrat amb trams exigents i zones més suaus.

Indicadors d’èxit
Més enllà del recorregut, cal destacar la bona acollida que està tenint aquesta segona convocatòria, i és que a cinc mesos per a la cursa ja s’hi han inscrit 466 corredors, 402 dels quals a la prova ultra, mentre que la resta han optat per la versió lleugera de la cita. Del volum total, s’ha de destacar la presència de 32 dones i dos veterans majors de 70 anys.
Pel que fa a nacionalitats, continua predominant l’espanyola, amb el 63% dels inscrits, seguida de la francesa, amb el 23%, i l’andorrana, amb el 13%.
Donat el gran volum d’inscrits que ja hi ha en aquestes dates, des de l’organització van destacar que es limitarà el nombre a 800 inscripcions, xifra a què esperen arribar i que han establert com a màxim per garantir una màxima seguretat durant tota la prova.
Una altra de les novetats d’aquest any és el preu de les inscripcions, que han baixat a 50 euros, fet que cal destacar donat que proves d’aquesta mena solen costar prop de 200 euros.