Un moment de l’Skyrace Comapedrosa celebrada ahir.

Margarit i Avilés, primers a l’Skyrace

Redacció/Foto: Vallnord

Arinsal va tornar a ser ahir l’epicentre mundial de l’skyrunning gràcies a la Skyrace Comapedrosa. La prova clàssica de 21 kilòmetres i 2.280 metres de desnivell positiu va començar a dos quarts de deu del matí, amb una línia de sortida on es va poder veure part de l’elit mundial d’aquest esport. Les Migu Run Skyrunner World Series van fer que Andorra també se situï, amb aquest traçat internacional, en una referència del trail running.

La Skyrace del Comapedrosa va oferir, enguany, un traçat molt tècnic amb una primera pujada de quasi 1.660 metres de desnivell positiu i una segona amb més de 600m+, on els corredors van coronar el Pic del Comapedrosa. Cal destacar que la prova andorrana puntua tant per al circuit internacional com per a la Multisegur Copa d’Andorra 2019.
El jove català Jan Margarit va liderar el podi masculí d’enguany perquè va marcar un temps de 2h36’32”, seguit de Evgeny Markov amb un crono de 2h37’52” i Rok Bratina, que va completar el traçat amb 2h39’41”. Jan Margarit en meta va declarar: “Tot ha anat segons el que es preveu. He aconseguit obrir distància abans de superar la primera pujada, a partir d’aquí he sabut controlar sabent que la pujada al Comapedrosa i el seu posterior descens tècnic m’exigirien al màxim”.
En categoria femenina, la guanyadora va ser la catalana Sheila Avilés amb un temps de 3h01’38”, que ha trencat l’actual rècord de la cursa. La van acompanyar al podi Ester Casajuana amb un temps de 3h16’35” i Clàudia Sabata amb un crono de
3h19’29”.
Marc Casal va aconseguir una excel·lent sisena posició, marcant un temps de 2h45’10”, i es va quedar a menys de 8 minuts del primer classificat. Tal com va comentar l’entrenador nacional, Fabrizio Gravina, Casal ho va donar tot des de la primera pujada i aquest rendiment es va veure reflectit en tota la cursa i en el resultat final.
Òscar Casal va acabar la cursa amb un temps de 2h54’04”, en molt bona 23a posició. El corredor andorrà va manifestar en finalitzar els 21 quilòmetres “no he tingut bones sensacions en molts trams del traçat”. Tot i això, cal destacar que el corredor de l’equip nacional està a la meitat de temporada i en un bon nivell de forma per encarar les pròximes cites així com els Europeus.
Imma Parrilla va lluitar durant tot el traçat, entrant en primera posició andorrana, posicionant-se en el Top 20 femení de la general amb un temps de 3h46’45”. L’andorrana va realitzar una molt bona cursa i va obtenir una meritòria 16a posició.
Ahir també es va celebrar la Skyrace Arinsal. Després de recórrer els 15 quilòmetres amb 1.325 metres de desnivell positiu, les tres primeres classificades han estat Laia Gonfaus (2h10’09’’), Elise Hay Opsahl (2h20’11’’) i Ingrid Ruiz (2h27’31’’). En la categoria masculina es feia amb la victòria Joseph Dugdale (1h43’19’’), seguit per Jordi Baixes (1h50’32’’) i Jan Castillo (1h51’46’’).