Diari digital d'Andorra Bondia
Nahuel Carabaña ajuda a aixecar-se l’atleta danès Axel Vang Christensen, que va ensopegar amb un dels obstacles de la prova dels 3.000 metres.
Nahuel Carabaña ajuda a aixecar-se l’atleta danès Axel Vang Christensen, que va ensopegar amb un dels obstacles de la prova dels 3.000 metres.

“M’ha sortit del cor”



Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: European Athletics
Nahuel Carabaña va assistir un rival a la prova dels 3.000 obstacles de l’Europeu de Munic.  Va acabar últim, però es va endur una ovació.
 
A vegades, el joc net en l’esport d’elit enlluerna més que qualsevol medalla. En la vida, l’esportivitat sempre ha de prevaldre per sobre de la rivalitat. Això sí, tot plegat són paraules boniques, perquè a l’hora de la veritat, de fets, ben poquets. Nahuel Carabaña va acabar últim a la prova dels 3.000 obstacles del Campionat d’Europa de Munic, però va ser ovacionat pel públic a l’Estadi Olímpic. L’alteta de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) i del Playas de Castellón va deixar la seva empremta, tot i així, no va ser a nivell competitiu, sinó per un gest d’esportivitat. Poca gent es recordarà del guanyador de la primera semifinal, que va ser l’italià nascut a Tunísia Osama Zoghlami. Sigui com sigui, les mirades aniran directes cap a Nahuel Carabaña. 
Durant la prova, els atletes van haver d’esquivar els habituals obstacles. El danès Axel Vang Christensen va ensopegar i va acabar al tartan amb gestos de dolor. Era el líder de la prova. La resta d’atletes van continuar i només un va girar cua: Nahuel Carabaña. Va sacrificar la seva carrera. “L’objectiu de l’any”, com ell mateix ho va definir. Va assistir un atleta que té un or i una plata al Campionat d’Europa U20. “L’acció m’ha sortit de dins. El meu cos s’ha vist obligat a donar la volta i ajudar-lo. He vist que ha estat un cop molt dur i s’ha fet molt de mal. Anava a continuar. Jo estava en cursa i de cop i volta el meu cos m’ha dit para i ajuda’l”. Així mateix va descriure aquest gest d’esportivitat Carabaña, que té clar que “m’ha sortit de dins i del cor. He anat a ajudar-lo i intentar aixecar-lo. M’ha dit que no perquè li feia molt de mal el turmell o la cama”.
Nahuel Carabaña va acabar la prova últim, amb un temps de 9’37”74. Va creuar la meta mentre l’acompanyava una ovació dels aficionats presents a l’Estadi Olímpic de Munic. “Vaig pensar que podia fer alguna cosa bona i per això vaig decidir fer-ho d’aquesta manera. Em va fer feliç, però no sento que sigui un heroi. Tots els que estan aquí ho són”, va indicar l’atleta andorrà de pare madrileny i de mare argentina.
Kevin Poulet, el seu entrenador, també va explicar les sensacions que li van deixar aquesta lliçó d’esportivitat. Potser ell va maleir tots els astres quan ho va veure, tot i que demostra tot el contrari en les seves declaracions. “Per a mi és un orgull que la Federació tingui atletes com el Nahuel, que han decidit, tot i estar en un Europeu absolut, parar i ajudar un atleta sense pensar-s’ho. Demostra molt i no hi ha cap crítica a fer. És admirable”.
Qui també va tenir un record cap a Nahuel Carabaña va ser Axel Vang Christensen. En el seu Instagram, l’atleta danès va lloar el gest del seu rival esportiu amb un vídeo i unes fotografies. “La definició de l’esperit olímpic. Nahuel Carabaña d’Andorra es deté a meitat de carrera per ajudar el lesionat Axel Vang Christensen”. Un gest d’esportivitat amb majúscules. Una victòria solidària. 
Nahuel Carabaña
FAA
Campionats d'Europa Munic

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Llegir això m’hanposat la pell de gallina, bravo Nahuel i bravo Kevin. Ara buscaré el video

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte