Michael Broad canvia l’actitud de l’equip per estrenar-se amb victòria

J.J.B

Millor no pot haver debutat Michael Broad a la banqueta del VPC. En només dues setmanes aquest equip ha mostrat un gran canvi d’actitud, que li ha permès sumar la segona victòria de la temporada en superar el Côte Vermeille per 19-12.

Un triomf treballat i lluitat, i no només per la gran picabaralla que es va produir al final de l’enfrontament.
Ben poc va tardar el conjunt francès a posar-se per davant. Al minut 2, Coll va materialitzar un cop de càstig. El locals van saber reaccionar, tirant-se cap endavant, i Abelló igualava el marcador al minut 7. L’empat va permetre als jugadors del VPC assentar-se millor sobre el terreny de joc i Magallón va errar un drop que podria haver permès als locals agafar avantatge. Qui es va quedar a les portes de l’assaig va ser García, en ser placat quan estava a punt de superar la línia de marca.
El Côte Vermeille es va tornar a posar per davant amb l’encert de Coll en un xut entre pals (3-6). La igualat va imperar fins a la mitja hora. Kirikaishvili va interceptar una passada que va permetre a Abelló recollir l’oval i començar una cursa en paral·lel a la línia de banda cap a l’assaig, però en un últim intent els francesos van aconseguir tirar-lo a terra. En la continuació de la jugada, una gran cursa de Magallón va significar el primer assaig del matx, superant els jugadors que li sortien al pas. La transformació, massa escorada, la va fallar Abelló.
Amb el 8 a 6 es va arribar a descans i, com havia passat en el primer temps, l’equip gal no va tardar a moure el marcador, amb un cop de càstig de Coll al m. 42. Però el VPC sabia que podia superar el rival, i amb una llarga jugada d’atac en què van intervenir gran part dels jugadors andorrans, Kirikaixvili va fer l’assaig. Abelló, tot i tenir un xut força centrat, va fallar la transformació.
El VPC va haver d’afrontar 10 minuts sobre el camp en veure Lujan la targeta vermella, però va saber afrontar aquesta situació d’inferioritat. Els francesos, incapaços d’apropar-se a la línia de marca, es dedicaven a puntuar mitjançant penalitats. Coll, al 56, va materialitzar el quart del seu compte particular per retallar diferències (13-12).
Per l’altra banda, Abelló també va encertar en el llançament a pals per deixar les coses com estaven 3 minuts abans, i a més es van ampliar quan una jugada de Magallón va permetre a Barkalaia plantar l’oval i transformar un cop de càstig. En el tram final els jugadors andorrans van saber frenar amb una gran defensa l’avanç francès quan tot semblava que podrien fer un assaig col·lectiu. En les darreres jugades del matx, es va començar a produir picabaralles, fet que es va magnificar perquè l’àrbitre va allargar excessivament el partit. Amb el xiulet final es va produir una tangana col·lectiva entre els integrants dels dos conjunts.
Després de l’enfrontament, la nova implicació que ha aportat Broad en les dues setmanes escasses que fa que està al capdavant de l’equip es va evidenciar amb la rotllana que van formar els jugadors i el cos tècnic de l’equip. Després de l’enfrontament, els dirigents dels dos clubs i membres de la policia es van reunir per exposar els fets. Els màxims dirigents del Côte Vermeille van decidir que no es portés a terme l’habitual tercer temps perquè els ànims dels seus jugadors encara estaven calents.