Moldàvia, el pròxim repte

Derrota contra Islàndia per 0 a 2 i contra Albània per 0 a 3 a l’inici d’un nou Preeuropeu. Després d’aquestes dues desfetes, que deixen diferents sensacions, la selecció d’Andorra s’atura fins al mes de juny. Els de Koldo Alvarez de Eulate, molt lluny de tenir el millor ritme possible i amb jugadors amb més necessitat d’entrenaments, visiten el 8 de juny Moldàvia i reben la visita, l’11 de juny, de França. Moltes coses a millorar, i més si es vol puntuar en aquest Preeuropeu. Una de les poques opcions per fer-ho serà contra Moldàvia, que ha rebut dos durs correctius contra França (4 a 1) i Turquia (4 a 0).
El combinat andorrà és totalment conscient que la primera part contra Albània no és el camí. Van ser uns primers 20 minuts de patiment constant on la pilota era més una enemiga que una amiga. Físicament, Albània va passar per sobre i tota pilota dividida era per a ells. Una primera part per saber quins errors no s’havien de cometre. L’extrem i també davanter Jordi Aláez i el migcampista i també defensa central Marc Vales van buscar la lectura positiva i també van deixar anar alguna crítica constructiva. “Sabem que les errades ens passen sempre  molta factura, però hem de mirar cap amunt i hem de seguir millorant per corregir les errades. Estic segur que els pròxims partits del Preeuropeu ho farem millor”, va assegurar Jordi Aláez, a la zona mixta després del partit. La lectura positiva per al jugador de l’FC Andorra estava clara. “La intensitat i les ganes que hem tingut de tenir la pilota. Hem d’estar contents per les petites coses bones que fem.”
Jordi Aláez, també peça important amb la selecció sub-21, portava un mes llarg lesionat i al combinat absolut ha trobat els minuts que li falten per agafar el to i que li falten a l’FC Andorra. “Surto d’una lesió i costa més. Amb els canvis que hi ha hagut a l’FC Andorra encara he d’entrar a l’equip i es fa complicat, però seguiré treballant per lluitar per un lloc.” Ara toca una aturada fins al mes de juny a nivell de selecció absoluta. “Aquest temps servirà per recuperar sensacions i agafar ritme i corregir errors”, va sentenciar Jordi Aláez.
El defensa central que actua de migcampista, Marc Vales, va sortir del terreny de joc al tram final després que se li sortís l’espatlla esquerra. Està pendent de proves per determinar l’abast de la lesió i saber quan podrà tornar a jugar amb el seu equip, el Sandefjord noruec. “Massa càstig contra Albània. Les errades ens han penalitzat molt. No ha estat un partit tan dolent com per acabar 0 a 3. Hem de seguir perquè venen partits difícils. Ens anirà bé descansar i tornar canviant el xip”. Per a Marc Vales, el partit contra Islàndia li va deixar “millors sensacions perquè va ser un partit molt seriós i vam jugar molt ordenats i disciplinats, i contra Albània vam jugar uns primers minuts de partit molt dolents i ens vam sorprendre. Va ser un cúmul de tot. Ara només queda mirar endavant”.
I els pròxims exàmens seran ben complicats. Moldàvia voldrà trencar aquesta ratxa negativa de dues golejades consecutives. Els moldaus no estan travessant un bon moment i la selecció podria tornar a puntuar. L’altre rival ja és d’una gran entitat, com la França d’Antoine Griezmann o també Kilian Mbappé.

La sub-21 empata contra Albània en l’estrena del Preeuropeu amb dos gols de Jordi Aláez

Un error defensiu al minut 85 va suposar l’empat a 2 d’Albània sub-21 contra el combinat dirigit per Justo Ruiz. Els andorrans, que van fer un partit molt sòlid, van estar a punt de sumar els tres punts en l’estrena del Preeuropeu. Al minut 18 Jordi Aláez, que ahir va jugar amb l’absoluta, va marcar l’1 a 0 després de rematar creuat i al primer toc una centrada per la dreta de Berto Rosas. Els albanesos van reaccionar i van gaudir d’una ocasió d’Agim Zeka, però el seu xut creuat va sortir desviat en la porteria defensada per Iker. A la represa, i amb l’1 a 0, va arribar el gol de l’empat i va ser amb un remat de cap d’Omar Imeri després d’una centrada per l’esquerra d’Emir Sahiti. Poc va durar l’alegria albanesa, i dos minuts després va marcar Jordi Aláez després d’un regal defensiu. A cinc minuts del final, els de Justo Ruiz van cometre un greu error defensiu i Din Sula va empatar per deixar el repartiment de punts a l’Estadi Comunal.