Andrea Cobo penetra a cistella entre la defensa albanesa ahir al Joan Alay.

Mònaco frena Andorra a l’Europeu C i derrota de la sub-18 femenina en l’estrena

Redacció / Foto: FIBA Europe

Doble derrota per a les seleccions de bàsquet sub-18 ahir a l’Europeu C de la categoria. I és que després de dues victòries en els dos primers partits, el combinat de Chus Aranda va caure de forma contundent davant Mònaco per 103-65 en la competició que s’està disputant a San Marino. Per la seva part, la selecció femenina, dirigida per Cristina Andrés, es va estrenar en l’Europeu que s’està disputant al Principat amb una clara derrota davant el combinat d'Albània per 75-43.

Les andorranes no van tenir opció davant la superioritat física de les albaneses, especialment sota els taulells, on les pivots Hykaj i Musaja van anotar 38 punts i capturar fins a 23 rebots entre les dues. El 24-9 de l’electrònic a la fi del primer període ja feia preveure un partit complicat per a les andorranes, que van tenir en Andrea Cobo 14 punts i 14 rebots, i en Aina Tena, 11 punts, les seves millors jugadores.

Malgrat l’esforç de les jugadores d’Andrés, que aprofitaven les rotacions del rival per retallar diferències en el marcador, de mica en mica les albaneses, que al descans guanyaven 42-27, anaven ampliant l’avantatge, que a la fi del tercer període era de 23 punts (56-33) i al final del matx, de 32 (75-43).

A San Marino, Mònaco, tres victòries en tres partits, tampoc no va donar cap opció als jugadors d’Aranda, que després d’aguantar força bé l’intercanvi de cistelles del primer quart (28-21) es van enfonsar en el segon, on van encaixar un parcial de 27-11. La superioritat de  Lucas N’Gombo sota cistella, 32 punts, i l’encert del perímetre monegasc, amb 57 punts entre Moncada (25), Lucas (10) i Zerbib (22) van trencar un partit on per part andorrana van destacar Leonardo López i Marc Martínez, ambdós amb 16 punts.