Montellà pateix un ‘toc’ però acaba fregant el podi a Estepona

Redacció/Foto: Fotoesport

Edgar Montellà (Speedcar GT-R) va començar la seva participació en el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2019, acabant en la 4a plaça de la Categoria II, l’11a Pujada Estepona-Peñas Blancas. El pilot, patrocinat per AnyósPark i que compta amb el suport del Programa dels Joves Pilots de l’Automòbil Club, va protagonitzar un cap de setmana en el qual va passar per moments difícils, sobretot quan un toc a la primera pujada vàlida per a la classificació final, el va deixar molt a prop d’haver d’abandonar.
En les dues pujades d’entrenaments, Montellà va aconseguir la 2a posició per darrere del campió 2018 de la categoria, Garikoitz Flores, tot i que la seva progressió es va veure aturada degut al toc en la primera pujada puntuable ja per a la classificació. L’equip EM Motorsport va aprofitar el marge de temps que hi havia fins a la següent mànega d’entrenament (diumenge al matí), per reparar la mecànica i poder competir, sense opció a fallar, en les dues mànigues vàlides per a la carrera, i així assolir un lloc a la classificació final.
Malgrat perdre el podi en l’últim sospir de la tercera pujada, Montellà estava satisfet de la manera com va transcórrer la seva estança a Estepona. “Ha estat un cap de setmana amb alts i baixos. Vam començar bé, però el toc en la primera pujada de carrera va trencar els plans previstos”, va destacar.
Per la seva part, Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC-Baporo Motorsport),  campió de la categoria Turismes del 2018, no va poder defensar el triomf aconseguit en aquest mateix escenari la temporada passada per problemes mecànics. Tot i això, el pilot va iniciar la seva participació a Estepona de manera espectacular. El duel amb el gran favorit, el pilot andalús Humberto Janssens, prometia ser l’atracció del cap de setmana. I és que en la mànega inicial d’entrenaments, l’andorrà va ser el més ràpid amb 3” d’avantatge respecte a Janssens. En la segona les posicions es van invertir entre tots dos pilots sent la diferència, aquesta vegada, a favor de l’andalús. En la primera pujada vàlida per a la classificació final, l’única referència va ser el temps intermedi. De la Casa va superar el seu rival per una dècima però no va poder travessar la línia d’arribada, ja que el motor del Subaru va dir prou.